-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 11

Du LLRA deleguoti viceministrai dar eina pareigas

Kol kas iš trijų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguotų viceministrų, vis dar ėjusių pareigas po partijos pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos, postą paliko vienintelė švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė.
Leokadija Počikovska
Leokadija Počikovska / Nuotr. iš „Wikipedia“

Tuo metu susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius ir žemės ūkio viceministrė Leokadija Počikovska tebeeina pareigas.

Kaip BNS nurodė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), L.Počikovska ketvirtadienį ministrei Virginijai Baltraitienei pranešė apie savo atsistatydinimą iš pareigų, tačiau jai pavesta eiti pareigas iki rugsėjo pabaigos.

„Kadangi naujo viceministro paskyrimas užtruks kelias savaites, p. Počikovskai pavesta eiti pareigas iki rugsėjo 30 d.“, – informavo ŽŪM.

V.Kondratovičius irgi tebedirba Susisiekimo ministerijoje, nors jau yra įteikęs atsistatydinimo pareiškimą. Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS  ketvirtadienį sakė atsistatydinimo prašymo nepatenkinęs.

Kadangi naujo viceministro paskyrimas užtruks kelias savaites, p. Počikovskai pavesta eiti pareigas iki rugsėjo 30 d., – informavo ŽŪM.

„V.Kondratovičius dirbs tol, kol bus pasiūlytas kitas viceministras“, – sakė R.Sinkevičius.

E.Tamošiūnaitei paskutinė darbo diena švietimo ir mokslo viceministrės pareigose buvo trečiadienį, BNS informavo Švietimo ir mokslo ministerija.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Leonardas Talmontas teigė irgi parašęs atsistatydinimo pareiškimą ir įteikęs Seimo pirmininkei, bet jis dar nesvarstytas.

LLRA pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis yra žadėjęs, kad partijos atstovai postus Seime ir Vyriausybėje paliks prasidėjus Seimo sesijai – rugsėjo 10 dieną.

Rugpjūčio pabaigoje LLRA pasitraukė iš valdančiosios koalicijos, kai iš pareigų buvo atleistas jos deleguotas, bet partijai nepriklausantis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Jis nepaisydamas premjero Algirdo Butkevičiaus prieštaravimų paskyrė LLRA narę Renatą Cytacką viceministre. Jos kompetenciją A.Butkevičius buvo apibūdinęs kaip žemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius