Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 03

Du socialdemokratai Kaune neįleisti į Rugsėjo 1-osios šventę

Du Socialdemokratų partijos nariai Kaune buvo nepageidaujami Naujų mokslo metų šventėse.
Rimantas Jonas Dagys
Rimantas Jonas Dagys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rugsėjo 1-ąją dauguma valdančiajai Tėvynės sąjungai–Lietuvos krikščionims demokratams priklausančių Kauno tarybos narių suspėjo aplankyti net po kelias miesto mokyklas ir visur buvo laukiami. Tuo metu Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė, sumaniusi apsilankyti „Ąžuolo“ katalikiškoje vidurinėje mokykloje vykusioje Rugsėjo 1–osios šventėje, buvo atstumta, rašo „Lietuvos rytas“.

„Mokyklos atstovai mano padėjėjui paaiškino, kad pasveikinti moksleivių atvyks Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, o politikai nepageidaujami“, – pasakojo B.Vėsaitė.

Bet tokios šios mokyklos pedagogų nuostatos jiems nesutrukdė priimti Seimo nario Rimanto Dagio ir Kauno vicemero Algimanto Kurlavičiaus. Abu jie – Tėvynės sąjungos atstovai.

„Su manimi Seimo narė nekalbėjo. Galbūt įvyko kažkoks nesusipratimas“, – aiškino „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos direktorius Liudvikas Lukošius.

Pedagogas teigė dėl to nematąs jokios problemos ir žadėjo būtinai pakviesti parlamentarę į kokią nors kitą mokyklos šventę.

Dar vienam socialdemokratui Kauno tarybos nariui Kęstučiui Kriščiūnui rugsėjo 1-ąją nepavyko peržengti Žaliakalnio pradinės mokyklos slenksčio, nors jis to ir pageidavo.

„Miesto savivaldybė yra šios mokyklos steigėja, o tarybos nariams neleidžiama net atvykti į šventę“, – stebėjosi K.Kriščiūnas.

Žaliakalnio pradinės mokyklos direktorė Jūratė Bijeikienė tvirtino, kad rugsėjo 1-ąją nebuvo kviečiami ir kitų partijų atstovai: „Šventės scenarijus jau buvo parengtas, o apie tarybos nario norą sužinojome per vėlai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius