-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 22

Duobėtos gatvės kauniečiams toliau neša nuostolius

Savivaldybė skelbia, kad duobėms lopyti šiais metais bus panaudoti beveik 2 mln. Lt, bet šie pažadai neguodžia dėl duobėtų miesto gatvių kasdien savo automobilius laužančių kauniečių.
Kelininkai atkreipia dėmesį, jog gilios ir aštriakampės duobės didžiausią pavojų miestiečių automobiliams kelia tuomet, kai jos būna sklidinos vandens.
Kelininkai atkreipia dėmesį, jog gilios ir aštriakampės duobės didžiausią pavojų miestiečių automobiliams kelia tuomet, kai jos būna sklidinos vandens. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dvi savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusios bendrovės Kelių remonto grupės kelininkų brigados kasdien pluša skalda užtaisydamos giliausias ir didžiausią pavojų miestiečių automobiliams keliančias duobes. Nepaisant kelininkų pastangų, miesto gatvėse automobilių padangas bei ratlankius kauniečiai pramuša kasdien.

„Sukant iš Pramonės į Taikos prospektą ties pėsčiųjų perėja pataikiau į gilią vandens sklidiną duobę. Susigadinau abi automobilio dešinės pusės padangas, – nelinksmą praėjusios savaitės pabaigoje įvykusį incidentą papasakojo „Renault Laguna“ vairuojantis Rolandas Pridotkas. – Iškart iškviečiau policiją, kad ši įregistruotų įvykį. Kol 10 minučių laukiau vilkiko, toje pačioje duobėje savo padangas susigadino dar trys vairuotojai.“

Dėl kitų vairuotojų susirūpinęs kaunietis vėl paskambino į policiją ir paprašė, kad pareigūnai ties didžiule duobe pastatytų įspėjamąjį ženklą.

„Tačiau policija pareiškė, kad čia ne jų rūpestis, ir liepė kreiptis į savivaldybę. Man labai pikta, nes vyrauja visiška netvarka. O pikčiausia, kad visiems į tai nusispjauti“, – piktinosi R.Pridotkas.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Aloyzas Pakalniškis pripažino, jog kol kas avarinės duobės užtaisomos tik skalda, bet ją automobiliai ilgainiui iš duobių išmuša.

„Su Kelių remonto grupės vadovais esame sutarę, kad artimiausiomis dienomis, sulaukus atšilimo, bus užkurta asfaltbetonio gamykla ir visas duobes užliesime karštu asfaltu. Tada situacija gatvėse turėtų žymiai pagerėti“, – žadėjo valdininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius