Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 10

Duotas startas Klaipėdos baseino projekto įgyvendinimui

Klaipėdos miesto savivaldybę pasiekė džiugi žinia iš Vilniaus. Vidaus reikalų ministras A. Melianas pirmadienį pasirašė sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir taip oficialiai davė startą naujo 50 m ilgio baseino su sveikatingumo centru projekto įgyvendinimui.
Lazdynų baseinas
Klaipėdoje ketinama pastatyti 50 metrų ilgio baseiną. / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Baseinas Klaipėda

 Sutartimi Klaipėdos miestas įsipareigojo baseiną pastatyti iki 2016-ųjų metų pabaigos. Objekto vertė – 39,5 mln. Lt. Kadangi uostamiesčio baseino projektas dar rudens pradžioje buvo įtrauktas į valstybei reikšmingų objektų sąrašą, jo finansavimu rūpinsis valstybės institucijos. Įgyvendinant projektą planuojama pritraukti ir iki 1,5 mln. privačių lėšų.

Apie naujo, olimpiniams standartams atitinkančio baseino statybą uostamiestyje diskutuota beveik 10-metį. Pradiniame etape jį planuota statyti P. Lideikio gatvėje, vėliau statiniui parinktas sklypas geografiniame miesto centre, Dubysos gatvėje, šalia jau veikiančios „Švyturio“ arenos. Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojų, tokį sprendimą lėmė kaštų analizė (nereikės papildomų investicijų į sklypo infrastruktūrą) bei pasikeitusios realijos – šiaurinės miesto dalies gyventojų poreikius tenkina rekonstruotas „Gintaro“ baseinas, o naujasis bus patogiau pasiekiamas gausiai apgyvendintai pietinei miesto daliai. Į jį bus patogu atvykti ir būsimųjų sporto varžybų dalyviams. 

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė džiaugiasi, jog uostamiestyje ilgai lauktas projektas pagaliau pajudėjo. Planuojama, jog  jau kitąmet prasidės naujojo baseino projektavimo darbai. „Tokios svarbos ir dydžio objektai šalyje nedygsta kaip grybai po lietaus. Praėjusią vasarą Lietuva stebino pasaulį olimpiniais plaukimo pasiekimais ir apverktinomis sportininkų rengimo sąlygomis. Po ketverių metų uostamiestyje situacija turėtų kardinaliai pasikeisti. Klaipėda tradiciškai žengia pirmoji“, - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovė.  

J. Simonavičiūtės teigimu, uostamiesčio vizija – modernus, naujausiomis technologijomis aprūpintas vandens sporto ir sveikatingumo centras: taupus, maksimaliai funkcionalus, pritaikytas ne tik profesionaliam sportui, bet ir įvairių poreikių visuomenės grupėms. Klaipėdos savivaldybės administracijoje jau dabar sulaukiama užklausų iš įvairių ES šalių projektavimo kompanijų dėl galimybių rengti baseino techninį projektą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius