2021 03 17

Dvi opozicinės Seimo frakcijos greitu metu rašysis susitarimą, socialdemokratai – už borto

Opozicinės Seimo „valstiečių“ ir „darbiečių“ frakcijos dar per šią pavasario sesiją ketina pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo, sako Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna. Opozicijoje taip pat dirbantys socialdemokratai prie šio klausimo ketina grįžti nebent po to, kai išsirinks partijos pirmininką.
Saulius Skvernelis ir Vigilijus Jukna
Saulius Skvernelis ir Vigilijus Jukna / 15min nuotr.

Apie tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos frakcijos Seime sieks vienytis ir pasirašyti susitarimą dėl bendros veiklos, praėjusią savaitę užsiminė „valstiečių“ frakcijos narys Saulius Skvernelis.

„Formalizuotą susitarimą mes greičiausiai turėsime bent su viena frakcija tai tikrai“, – patikino jis.

Bet susitarti raštu bent kol kas esą nepavyks su socialdemokratais.

„Jie tikrai nepasirašinės jokių formalių susitarimų, kol nėra pirmininko, bet kai išsirinks pirmininką, aš tikiuosi, prie to klausimo grįšime“, – teigė S.Skvernelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime seniūnas Algirdas Sysas tai patvirtino.

„Mes bendradarbiaujam, bet mes nepasirašysime opozicijos susitarimo. Neformalizuosime. O taip mes bendraujame, šiandien bendravome“, – komentavo A.Sysas.

Prie klausimo formalizuoti opozicijos bendradarbiavimą, pasak jo, bus grįžta po LSDP pirmininko rinkimų, kurie įvyks balandžio pabaigoje.

Darbo partijos frakcijos seniūnas V.Jukna reiškė viltį, jog susitarti su „valstiečiais“ dėl bendro veikimo pavyks greitu metu, dar per pavasario sesiją.

„Galvoju optimistiškai, kad gal net anksčiau, nelaukiant sesijos pabaigos ar tai vidurio, galėsime formalizuoti susitarimą“, – teigė jis.

Detalizuoti susitarimo turinio, ar bus tariamasi tik dėl darbų, bendrų projektų teikimo, o gal ir dėl bendro lyderio, V.Jukna nenorėjo.

„Kol kas nenorėčiau užbėgti į priekį. Kalbamasi ir dėl tam tikrų darbų, ir dėl kitų sąlygų. Netrukus bus galima tai įvardyti. Kai sutarsime, bus galima paviešinti“, – teigė „darbietis“.

„Valstiečių“ ir „darbiečių“ frakcijoms sudarius koaliciją, jos galėtų išsirinkti koalicijos vadovą, kuris būtų laikomas Seimo opozicijos lyderiu.

Opozicijos lyderis naudojasi papildomomis teisėmis, priklauso Seimo valdybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius