Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 26

Dviem Seimo komitetams neapsvarsčius Vyriausybės veiklos ataskaitos jos svarstymas Seime atidėtas

Seimas antradienį ketinęs aptarti ir balsuoti dėl Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitos, nutarė visą procedūrą atidėti ketvirtadieniui, mat du komitetai laiku neįvertino šio dokumento.
Seimo rūmai
Seimo rūmai / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Seimo Aplinkos apsaugos ir Informacinės visuomenės plėtros komitetų vadovai pranešė Vyriausybės veiklos ataskaitos praėjusią savaitę nesvarstę, nes į jų posėdžius neatvyko už komitetų kuruojamas sritis atsakingi ministrai.

Praėjusią savaitę iš 15 parlamentinių komitetų mažiausiai trys Vyriausybės ataskaitai nepritarė. Neigiamą išvadą davė Seimo Žmogaus teisių, Valstybės valdymo ir savivaldybių bei Teisės ir teisėtvarkos komitetai.

Ekonomikos komitete balsai už pritarimą ataskaitai ir nepritarimą pasiskirstė po lygiai, todėl Vyriausybės naudai nulėmė komiteto pirmininko Dainiaus Budrio balsas.

Trys opozicinės Seimo frakcijos yra įregistravusios tris rezoliucijų projektus nepritarti Vyriausybės veiklos ataskaitai.

Seimo „darbiečių“ projekte siūloma konstatuoti, kad Vyriausybė 2010 metais atšaukė jos pačios parengtą Ekonomikos skatinimo planą, pripažinusi, kad jis sunkiai įgyvendinamas, o priėmus naują daugiabučių gyvenamųjų namų renovacijos programą, daugiabučių namų renovacija esą buvo galutinai sužlugdyta.

Darbo partijos frakcija ataskaitoje pasigedo Vyriausybės veiklos žmogaus teisių srityje ir priemonių emigracijai mažinti, o kovojant su korupcija „pasiekti tik minimalūs rezultatai“, per mažai dėmesio skirta tarpinstituciniam bendradarbiavimui.

Konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Ministrų kabinetui taip pat priekaištaujama, kad esą nepradėta Valstybinio socialinio draudimo reforma, valstybės skola auga, išlaidos nemažinamos.

Kitos rezoliucijos autoriai partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai siūlo Seimui konstatuoti, kad Vyriausybės ataskaitoje „reali padėtis Lietuvos ekonominėje, socialinėje, regioninės plėtros, teisės ir teisėtvarkos, nacionalinio saugumo ir kitose svarbiausiose srityse pateikiama neobjektyviai, sudėtingiausių problemų analizė paviršutiniška, nesiūlomi jų sprendimo būdai, išsamiai neaptariami artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai“.

Trečią projektą penktadienį įregistravusi Krikščionių partijos frakcija vardija, anot jos, prastus ekonominius rodiklius, tvirtina, kad buvo slopinamas vidaus vartojimas, nepasinaudota teise skolintis iš tarptautinių donorų kelis kartus mažesnėmis palūkanomis, nepasinaudota trečdaliu Europos Sąjungos neatlygintinos paramos. Dėl to taip pat siūloma nepritarti Vyriausybės veiklos ataskaitai.

Pagal Seimo statutą, kasmet Vyriausybė privalo pateikti savo metinę veiklos ataskaitą. Joje taip pat turi būti aptarti ir artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai.

Po diskusijų parlamentarai gali priimti rezoliuciją dėl ataskaitos. Ji neturi juridinės galios, tačiau išreiškia požiūrį į Vyriausybės veiklą ir nuotaikas, vyraujančias parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius