Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 19

Dvigubo atlygio valdininkei neleidusios gauti Seimo finansininkės sulaukė nuobaudų

Seimo kasa klusniai besipurtančiu avinėliu virto prie jos prisilietus ne bet kam, o aukštai parlamento kanceliarijos Teisės departamento pareigūnei – darbo ir socialinės teisės skyriaus vedėjai Jadvygai Andriuškevičiūtei, rašo „Lietuvos rytas“.
Atlyginimas vokelyje
Atlyginimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

J.Andriuškevičiūtė rugpjūčio pradžioje išėjo trijų mėnesių atostogų, tačiau į darbą valdininkė grįžo jau maždaug po poros savaičių – ją iš atostogų atšaukė laikinasis kancleris Gedeminas Aleksonis.

O pinigų, gautų už būsimas atostogas, valdininkė Seimui negrąžino, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Seimo finansininkės tuomet nusprendė už rugpjūčio dienas, kai J.Andriuškevičiūtė jau vėl buvo darbe, jai nemokėti atlyginimo.

„Todėl mes tiesiog minusavome iš jos algos, ir viskas. Dėl kitko klauskite G.Aleksonio“, – dienraščiui teigė Finansų departamento vadovė Danutė Petrauskienė.

Seimo kanceliarijos skyriaus vadovo mėnesio atlyginimas, be priedų už stažą ir kvalifikacinę klasę, atsižvelgiant į valdininko kategoriją, svyruoja apie 4 tūkst. litų.

Išskaičiavęs iš algos atostoginiams mokėtus pinigus Finansų departamentas sulaukė tarnybinio patikrinimo, po kurio D.Petrauskienės pavaduotoja Dalė Špakauskienė ir finansininkė Dalia Žimkuvienė buvo nubaustos tarnybinėmis nuobaudomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius