-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 14

Dviračių žygio dalyvių lietus neišgąsdino

Sekmadienio ryta prie Aleksoto seniūnijos pastato buriavosi dviratininkai. Bendruomenės centras miesto gyventojus pakvietė į dviračių žygį, skirtą S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio 80-ies metų sukakčiai paminėti. Jau tradiciją tapęs renginys vyko 12-ąjį kartą.
Dviračių žygis skrydžiui per Atlantą atminti
Dviračių žygis skrydžiui per Atlantą atminti / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie trylikos kilometrų trasą dar nesibaigus registracijai jau buvo pasiruošę įveikti per 120 įvairaus amžiaus dalyvių. Minioje galima buvo sutikti nuo garbaus amžiaus senolių iki vaikų specialiai dviračiams skirtose kėdutėse. Žygio pradžioje buvo pagerbti Anapilin iškeliavę aviatoriai, padėtos gėlės memoriale.

Pasak Aleksoto seniūnės L. Navickienės, šiame žygyje dalyvių amžius nesvarbus. Žmonės susirenka ne lenktyniauti, o prisiminti tautos didžiavyrių žygdarbį, atiduoti jiems pagarbą.

Šiais metais Lietuva mini jubiliejinę 80 metų sukaktį skrydžiui per Atlantą atminti. Tąkart S.Dariaus ir S.Girėno pilotuojamas lėktuvas „Lituanica“ perskrido vandenyną, tačiau 1933 metų liepos 15-ją narsūs lakūnai pakilę iš Niujorko oro uosto ir perskirdę vandenyną žuvo lėktuvui nukritus Lenkijos teritorijoje taip ir nepasiekus gimtosios Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius