Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Dviratininkai vėl kviečiami ne tik minti pedalus, bet ir fotografuoti

Laisvalaikį ant dviračių vertinantys aktyvaus poilsio mėgėjai nuo šiol į keliones turėtų pasiimti ir fotoaparatus. Liepos mėn. uostamiestyje startuoja intriguojantis vasaros konkursas „Mink ir fotografuok!“, skirtas fotografuojantiems dviratininkams.
Praėjusių metų konkurso dalyvio Žyginto Jurevičiaus nuotrauka.
Praėjusių metų konkurso dalyvio Žyginto Jurevičiaus nuotrauka. / Tavo dviračio nuotr.
Temos: 1 Dviratis

Antrą kartą Klaipėdoje organizuojamas ir akyliau stebėti aplinką verčiantis konkursas – laikraščio „15 min“, parduotuvės „Tavo dviratis“ ir Lietuvos fotografų sąjungos Klaipėdos skyriaus bendras projektas, kuriame kviečiami dalyvauti visi, mėgstantys ne tik važinėti dviračiais, bet ir fotografuoti.

Pasak konkurso organizatorių, tradiciniu tampančio konkurso tikslas lieka tas pats – paskatinti klaipėdiečius sveikai ir turiningai leisti laisvalaikį, dažniau minant ekologiškus bei ekonomiškus  dviračio pedalus. Taip pat – įkvėpti važinėjančius dviračiais fiksuoti gražius vaizdus ir su kitais pasidalinti kelionėse patirtais nuotykiais, regėtais peizažais, intriguojančiomis nuotykių detalėmis. Svarbiausia konkurso „Mink ir fotografuok!“ taisyklė – įvairiose situacijose „pagauti“ įdomius, meniškus, kurioziškus, romantiškus kadrus, kuriuose „dalyvauja“ ir ši dviratė važiavimo priemonė ar jos fragmentas. Taip pat bus renkamos originaliausios, linksmiausios, stilingiausios ir kitokiomis nominacijomis įvertintos nuotraukos.

Kaip ir pernai, nuotraukas vertins ir pagrindinių prizų laimėtojus rinks kompetentinga komisija: Lietuvos fotografų sąjungos Klaipėdos skyriaus nariai Darius Vaičekauskas, Remigijus Treigys ir Vytas Karaciejus. Taip pat savo žodį vertinant nuotraukas tars konkurso rėmėjai, Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus atstovai.

Pagrindinis konkurso prizas – dviratis, kurį įsteigė parduotuvė „Tavo dviratis“ – atiteks meniškiausios nuotraukos savininkui. Kitų nominacijų ir vietų laimėtojai taip pat bus apdovanoti vertingais prizais. Konkurso „Mink ir fotografuok!“ prizinio fondo vertė  – 3000 Lt.

Visos konkurso „Mink ir fotografuok!“ taisykles atitinkančios nuotraukos bus publikuojamos laikraščio „15 min“ interneto portale www.15min.lt. Portalo lankytojai turės galimybę balsuoti už jų nuomone geriausias fotografijas, o daugiausiai jų balsų surinkusios nuotraukos autorius bus apdovanotas specialiu laikraščio „15min“ prizu.

Konkurso „Mink ir fotografuok!“ pradžia – liepos 1 d., pabaiga – rugpjūčio 22 d. Pasibaigus konkursui, vasaros pabaigoje, miesto centrinės bibliotekos Girulių filialo bendruomenės namuose (Klaipėda, Giruliai, Šlaito g. 10a ) bus surengta 25 geriausių konkurse dalyvavusių nuotraukų paroda „Mink ir fotografuok!“.

Pasak konkurso „Mink ir fotografuok“ iniciatorės, parduotuvės „Tavo dviratis“ vadovės Linos Stanevičiūtės, pernai konkursas sulaukė fotografuojančių dviratininkų susidomėjimo.

„Dėl pagrindinio prizo – dviračio – varžėsi ir įvairaus amžiaus profesionalai, ir mėgėjai. Konkursui buvo atsiųsta per 100 nuotraukų. Fotografuojantys dviratininkai skyrė itin didelį dėmesį klasikinei, juodai baltai fotografijai. Nuotraukose dviratis buvo vaizduojamas degantis, apledėjęs, vandenyje, aplipęs maurais ir net kirminais. Pernai geriausiai įvertinta buvo klaipėdiečio Liudo Andrikio juodai balta fotografija „Namo“, – pasakojo L.Stanevičiūtė.

Nuotraukas, pretenduojančias dalyvauti konkurse „Mink ir fotografuok!“, galima siųsti el. paštu dviraciuparduotuve@gmail.com. Daugiau informacijos apie konkursą galite teirautis tel. 8 (46) 213 247, 8 674 20990.

Fotokonkurso „Mink ir fotografuok!“ taisyklės:

1. Fotografijų konkursas vyksta š. m. liepos 1 d. – rugpjūčio 22 d.

2. Dalyvauti gali visi, mėgstantys fotografuoti.

3. Konkurso „Mink ir fotografuok!" tema – nuotraukoje turi matytis dviratis.

4. Konkurse bus vertinami: kelionių dviračiu metu užfiksuoti įdomūs gamtos vaizdai, kuriozinės situacijos, unikalios detalės, gyvūnų nuotraukos, žmonių  portretai. Ir visa, kas yra gražu ir linksma. Nuotraukos, neatitinkančios temos, nebus publikuojamos.

5. Nuotraukos autorius pats atsako už konkursui pateiktoje nuotraukoje matomų žmonių atvaizdo, prekės ženklo, bet kokio kito intelektinės nuosavybės teisių objekto, taip pat kitų nuotraukoje esančių vaizdų panaudojimo legalumą.

6. Konkurso dalyviai gali pateikti tik jų pačių ar jų šeimų darytas nuotraukas. Kilus pagrįstų įtarimų dėl nuotraukos autorystės (paimtos iš interneto, kitų šaltinių), nuotrauką pateikęs konkurso dalyvis ir visos jo pateiktos fotografijos bus šalinamas iš konkurso. Bet kuriuo atveju konkursinę nuotrauką pateikęs asmuo pats atsako dėl nuotraukos atitikimo LR autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo reikalavimams bei, nustačius pažeidimus, privalo atlyginti dėl pažeidimų konkurso organizatorių ar trečiųjų asmenų patirtą žalą.

7. Konkursui pateiktos nuotraukos gali būti bet kokios tematikos (peizažas, portretas, panorama, reportažas, abstraktas ir pan.).

8. Parduotuvė „Tavo dviratis“ ir konkurso partneriai pasilieka teisę be išankstinio perspėjimo savo nuožiūra trinti nuotraukas, kurios neatitinka konkurso reikalavimų ar pažeidžia nuotraukoje pavaizduotų žmonių garbę ir orumą, teisės aktų reikalavimus ar geros moralės ir etikos normas.

9. Konkurso nuotraukos bus publikuojamos laikraščio „15 min“  interneto svetainėje.

10. Konkurso dalyviai, siųsdami ar įkeldami konkursines nuotraukas į tinklalapį, kartu sutinka ir patvirtina, kad:

a) konkurso organizatoriai turi teisę, be atskiro autoriaus sutikimo, geriausius darbus neatlygintinai naudoti konkurso reklamos ir informacijos apie konkursą sklaidos tikslais (nurodant autoriaus autorystę);
b) dalyvio atsiųstos nuotraukos šiose taisyklėse nustatyta tvarka yra publikuojamos neatlygintinai;
c) kad konkurso organizatoriai turi teisę dalyvio asmens (registracijos) duomenis naudoti konkurso administravimo, nugalėtojų viešo paskelbimo, statistikos ir kitais įstatymų leidžiamais tikslais;
d) dalyvis yra susipažinęs su šiomis taisyklėmis ir įsipareigoja jų laikytis.

11. Nuotraukas galima pateikti ir el. paštu dviraciu.parduotuve@gmail.com. Siunčiant nuotraukos būtina nurodyti nuotraukos autoriaus vardą, pavardę, miestą, telefono numerį bei el. pašto adresą (ši informacija būtina, kad organizatoriai galėtų susisiekti su dalyviais).

12. Kiekvienas fotokonkursui gali pateikti ir įkelti tiek nuotraukų, kiek nori, tačiau vienas dalyvis gali laimėti tik vieną prizą.

13. Geriausias 25 nuotraukas atrinks vertinimo komisija, kurią sudaro dviračių parduotuvės „Tavo dviratis“ atstovai, Lietuvos fotografų sąjungos Klaipėdos skyriaus nariai, Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus atstovai ir iš kitų konkurso partnerių sudaryta vertinimo komisija.

14. Pagrindinis prizas – dviratis – bus skirtas MENIŠKIAUSIA įvardintos nuotraukos autoriui, kurią išrinks Lietuvos fotografų sąjungos Klaipėdos skyriaus nariai – fotomenininkai.

15. Taip pat bus renkamos 1–3 vietos bei laikraščio skaitytojų įdomiausia išrinkta ir daugiausiai jų balsų pelniusi nuotrauka. Jos visos bus apdovanotos specialiais, konkurso partnerių įsteigtais prizais.

16. Komisija vertins tik tas nuotraukas, kurios atitinka visus aukščiau išvardintus reikalavimus.

17. Apie atrinktas nuotraukas jų autorius informuosime asmeniškai el. paštu arba telefonu. Autoriai, kurių nuotraukos nebus atrinktos parodai, papildomai nebus informuojami.

18. Geriausios nuotraukos bus eksponuojamos rugpjūčio 26 – rugsėjo 6 dienomis Klaipėdos miesto centrinės bibliotekos Girulių filialo bibliotekoje-bendruomenės namuose (Klaipėda, Giruliai, Šlaito g. 10a ) surengtoje parodoje „Mink ir fotografuok!“.

19. Konkurso laureatai bus skelbiami tinklalapyje (nurodant nugalėtojo vardą, pavardę ir miestą) 2011 m. rugpjūčio 24 dieną. Taip pat su fotografijų konkurso nugalėtojais bus susisiekta asmeniškai (pagal vartotojo registracijoje nurodytus duomenis ).

20. Laimėtojui nepateikus arba neteisingai pateikus savo kontaktinius duomenis (jei nurodytais kontaktiniais duomenimis neįmanoma susisiekti) konkurso organizatoriai neatsako už prizų neatsiėmimą.

21. Prizus atsiimti laimėtojas privalo per 30 d. nuo laimėjimo paskelbimo. Jei laimėtojas neatvyksta pasiimti laimėjimo per 30 d. nuo jo paskelbimo, konkurso organizatorius neatsako už prizų neatsiėmimą.

22. Organizatorius išskirtiniais atvejais turi teisę pakeisti konkurso taisykles, jei jų vykdymas neįmanomas dėl neįprastų ar nenumatytų aplinkybių, kurios paaiškėja konkursui jau prasidėjus.

23. Dėl visų nusiskundimų dėl konkurso ar kitų klausimų kreiptis čia: dviračių parduotuvė „Tavo dviratis”, Kūlių Vartų g. 5, Klaipėda, tel. 8 67420990.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius