Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 04

Dvylika socialdemokratų skyrių apsisprendė dėl koalicijos su „valstiečiais“

Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) nuomonę apie išėjimą iš koalicijos arba bendrą darbą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pareiškė 12 partijos skyrių, dauguma jų iš koalicijos nori trauktis, teigiama žiniasklaidai išplatintame pranešime.
LSDP suvažiavimo akimirka
LSDP suvažiavimo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

9 iš 60 skyrių pasisakė už tai, kad socialdemokratai trauktųsi iš koalicijos su LVŽS (Alytaus miesto, Palangos, Telšių, Šilalės, Marijampolės, Varėnos, Utenos, Vilniaus rajono ir Plungės skyriai), 1 skyrius norėjo koalicijoje likti (Jonavos rajono), 2 skyriai pasiūlė persiderėti koalicijos sutartį (Akmenės ir Širvintų).

Skyrių nuomonės dėl koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga paprašė partijos prezidiumas, kurį sušaukė partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Skyrių paprašyta savo vertinimą pateikti iki rugsėjo 20 d.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Prezidiumas taip pat kreipėsi į partijos tarybą, kad ši įvertintų koalicinės sutarties rezultatus ir atsižvelgdama į skyrių nuomonę nuspręstų – ar koalicija su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi perspektyvą.

Lietuvos socialdemokratų partijoje svarstymai apie koalicijos prasmę su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga prasidėjo po to, kai valstiečiai žalieji pasirašė susitarimą su opozicine Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais dėl pastarosios politinės jėgos paramos Miškų įstatymo pataisoms mainais į pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą centriniam šildymui.

Socialdemokratai pritarė Vyriausybės siūlomai miškų valdymo reformai su išimtimis ir prašė koalicijos partnerių atsižvelgti į šalutinius jos valdymo padarinius regionams. Tačiau koalicijos partneriams sudarius paramos susitarimą su opozicine partija derybos šiuo klausimu koalicijos viduje neteko prasmės, teigiama LSDP pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius