Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 05

Šv. Kryžiaus namų vadovė: ne kiekvienas gali dirbti su vargo prispaustais žmonėmis

Ne kiekvienas savanoris gali dirbti su vargo prispaustais žmonėmis. Tai – giliau į gyvenimą žiūrintys, nebijantys vargstančio žmogaus, paviršutiniškais dalykais nepasitenkinantys asmenys. Taip apie savanorišką veiklą reportaže kalba Šv. Kryžiaus namų Socialinio centro vadovė Danguolė Sinkevičiūtė. Tačiau tokio lygio pasiaukojimo iš kiekvieno savanorio ir nėra tikimasi – socialiniame centre veiklos atsirastų beveik kiekvienam norinčiam. Galbūt mokate labai skaniai gaminti? Centro vadovės teigimu, esate laukiami paruošti vaikams skanius pietus.
Kryžiaus namai
Kryžiaus namai

Šv. Kryžiaus namai yra Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo vargdienių seserų vienuolijos įkurtas socialinis centras, veikiantis daugiau nei 12 metų. Per metus čia sulaukiama iki 40 savanorių: nuo studentų iki senjorų. Štai vyriausiajai savanorei – virš 80 metų.

Šv. Kryžiaus namų Socialinio centro vadovės Danguolės Sinkevičiūtės teigimu, pagelbėti galima įvairiais būdais: sutikti lankytojus, pabendrauti su vienišais žmonėmis, išklausyti, kartu išgerti arbatos, padėti vaikams ruošti pamokas ir pan.

Kiekvienas gali prisidėti savo talentais ir žiniomis. Galbūt mokate naudotis kompiuterinėmis programomis ar kalbate anglų, vokiečių kalbomis? Pasak centro vadovės, tikrai nebūtina būti programuotoju ar mokėti kalbą aukščiausiu lygiu tam, kad galėtumėt būti naudingi – centre yra nemažai žmonių, kuriems jūsų žinios galbūt padėtų susirasti darbą ir taip išbristi iš skurdo gniaužtų.

Nors jokių ypatingų reikalavimų savanoriams nėra keliama, žmogus neturėtų būti labai stipriai nusiteikęs prieš tikėjimą. Tačiau, priduria Šv. Kryžius namų Socialinio centro vadovė, tikėjimo klausimas tikrai nėra esminis – savanoriauti priims kiekvieną, kuriam nėra svetima prieš užsiėmimą persižegnoti ar prieš valgį palaiminti maistą.

 

VIDEO: Šv. Kryžiaus namų socialinis centras

 

Daugiau informacijos apie Jaunimo savanoriškos tarnybos programą rasite Facebook paskyroje.

Daugiau įkvepiančių istorijų apie savanorystę:

Jaunystėje savanoriavęs G.Jaunius: „Tai būdas pažinti patinkančią veiklą, įsitikinti, ar ji tau tinka“

Savanoriai botanikos sode ir poilsiauja, ir dirba

Savanorių koordinatorė: fizikams ir matematikams taip pat reikia kūrybiškumo

JRD logo be uzrasu
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius