-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 09

E.Jakilaitis žada kreiptis į teismą dėl R.Karbauskio persekiojimo

Žurnalistas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis trečiadienį pranešė, kad ketina kreiptis į teismą dėl „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio elgesio. Jis teigia patiriantis persekiojimą už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei jos vadovo kritiką.
Ramūnas Karbauskis ir Edmundas Jakilaitis
Ramūnas Karbauskis ir Edmundas Jakilaitis / 15min nuotr.

„Artimiausiu metu ketiname kreiptis į teismą. Advokatas Algimantas Šindeikis šiuo metu ruošia medžiagą“, – BNS sakė E.Jakilaitis.

Jis sako, kad konkretus reikalavimas dar formuluojamas, bet „svarbiausia yra paties fakto įtvirtinimas“.

E.Jakilaitis nurodo, kad teismui pateiks „iš patikimų šaltinių gautą politikų bei kitų asmenų susirašinėjimą, kitus įrodymus“.

Jis tikina, kad persekiojimas vykdomas už kritiką dėl „valstiečių“ politinės veiklos, su jais susijusio verslo veikimo, Europos Sąjungos (ES) lėšų naudojimo, Rusijoje pagamintų trąšų importo į Lietuvą.

E.Jakilaitis atkreipė dėmesį, kad jis, jo artimieji ir kolegos sulaukė grasinimų teismais, dėl jų veiklos kreiptasi į Valstybinę mokesčių inspekciją, Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, Viešųjų pirkimų tarnybą, Generalinę prokuratūrą, Europos kovos su sukčiavimu tarnyba.

R.Karbauskio prašymas ES agentūrai

Valstiečių ir žaliųjų frakcija antradienį išplatino pranešimą informuodama, kad Europos kovos su sukčiavimu tarnyba tirs, ar viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ ir prodiuserinės kompanijos „TV Play“ sudarydamos sandorius dėl laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kūrimo laikosi ES finansavimo taisyklių.

„OLAF išnagrinėjo gautą informaciją (...) ir pradėjo tyrimą“, – rašoma Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiui R.Karbauskiui adresuotame tarnybos rašte.

Parlamentaras į OLAF dėl ES paramos kuriant „Lietuvos tūkstantmečio vaikus“ kreipėsi vasario pabaigoje.

Tuomet R.Karbauskis teigė, kad kreiptis jį paskatino žiniasklaidos paviešinti faktai, jog „Pirmoji kava“ gauna ES lėšų laidai per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (LRT) rengti, tam skelbia viešuosius pirkimus, o juos laimi vienintelė šių pirkimų dalyvė „TV Play“.

Dėl viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ vykdytų viešųjų pirkimų – projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, transliuojamo per LRT, į Generalinę prokuratūrą prieš dvi savaites kreipėsi ir Viešųjų pirkimų tarnyba.

Ji pažymi, kad kilo įtarimas dėl ES finansuojamų projektų skaidrumo bei siekio galbūt neteisėtai pasinaudoti ES parama.

L.Šeškus: pažeidimų nėra

Bendrovės „Nordplay“ (tai naujas „TV Play“ pavadinimas) steigėjas bei vadovas Laurynas Šeškus savo ruožtu pranešime spaudai pabrėžia, kad Viešųjų pirkimų tarnyba neturi jokių pretenzijų dėl „Pirmosios kavos“ gautos ES paramos projektui „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“.

„Viešųjų pirkimų tarnyba savo išvadoje pripažįsta, kad „Pirmoji kava“ apskritai nėra perkančioji organizacija. Akivaizdu, kad visi įsipareigojimai, susiję su projektu „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, yra įvykdyti, o projekto lūkesčiai ir įsipareigojimai viršyti“, – teigia L.Šeškus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laurynas Šeškus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laurynas Šeškus

L.Šeškaus pranešime teigiama, kad R.Karbauskio informacija žiniasklaidai siekiama tik kenkti žurnalisto E.Jakilaičio reputacijai.

„Pranešimuose pabrėžtinai minimas E.Jakilaitis, nors visuotinai žinoma, kad E.Jakilaitis, kuriant projektą bei užsitikrinant jam finansavimą, nebuvo nei projektus kuriančių bendrovių akcininku, nei kitaip prisidėjo prie šio projekto rengimo“, – teigiama pranešime.

E.Jakilaitis veda LRT televizijos laidas „Dėmesio centre“ ir „LRT Forumas“. Jis taip pat yra prodiuseris, bendrovių „Nordplay“ bei „Media-3“ dalininkas ir viešosios įstaigos „Pilietinė medija“ vienas steigėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius