Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 29

E.Sakalauskas paskirtas VTEK vadovu

Seimas antradienį Edmundą Sakalauską paskyrė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininku.
Edmundas Sakalauskas
Edmundas Sakalauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Už jo kandidatūrą per slaptą balsavimą pasisakė 85 Seimo nariai, 11 buvo „prieš“ ir 6 parlamentarai susilaikė.

Opoziciniai konservatoriai antradienį reikalavo atidėti balsavimą dėl VTEK vadovo, nes komisija prieš pat jį nutarė netirti aplinkybių dėl premjero Sauliaus Skvernelio nenurodytų sutuoktinės akcijų.

Kaip pranešė naujienų portalas 15min, S.Skvernelis interesų deklaracijoje nenurodė savo sutuoktinės Silvijos Skvernelės turimų „Swedbank“ akcijų. Ji yra šio banko darbuotoja.

Žurnalistams aiškindamas situaciją S.Skvernelis sakė deklaravęs sutuoktinės darbovietę, o akcijų nenurodęs, nes šias ji gavo kaip darbo užmokesčio dalį. Pildydamas turto deklaraciją Valstybinei mokesčių inspekcijai premjeras pažymėjo, kad 2016 metais jo žmonos valdomų akcijų vertė buvo beveik 7 tūkst. eurų.

Seime sulaukęs klausimo dėl šios situacijos E.Sakalauskas teigė nusišalinęs, komisijos nariams svarstant pranešimą apie nedeklaruotas premjero žmonos akcijas.

„Nuo pirmųjų minučių, kai atėjo informacija į VTEK, aš ėmiausi priemonių, oficialiai kreipiausi į komisijos narius, pareikšdamas nusišalinimą“, – antradienį Seime sakė E.Sakalauskas.

Anot jo, VTEK galioja praktika, kad jeigu svarstomas klausimas, susijęs su subjektu, kuris delegavo kurį nors narį į VTEK, tas narys nusišalina. E.Sakalauską į VTEK delegavo premjeras S.Skvernelis. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savo ruožtu pasiūlė jo kandidatūrą į komisijos vadovus.

Nuolatinio vadovo VTEK neturi nuo praėjusių metų kovo, kai gresiant balsavimui dėl nepasitikėjimo iš pareigų pasitraukė tuometinis komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius.

Balandį Seimo vadovas į šias pareigas teikė Virginijaus Kanapinsko kandidatūrą, bet parlamentarai jai nepritarė.

VTEK sudaro penki nariai. Po vieną kandidatą į VTEK narius Seimui teikia prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, du kandidatus – Lietuvos teisininkų draugija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius