TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 12 29

E.Masiulis žada griauti socialdemokratų užuovėją

Valstybei priklausantys „Lietuvos geležinkeliai“ tapo valdžią užleidusių socialdemokratų užuovėja – tokių požymių teigia pastebintis Liberalų sąjūdžio vadovas ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

„Laikausi nuostatos, kad valstybinės įmonės, net jei jos dirba pelningai, neturi būti vienos ar kitos politinės partijos užuovėja. Kad ilgus metus tai yra buvusių vykdomojoje valdžioje socialdemokratų tam tikra politinė užuovėja, aš tokių požymių tikrai matau“, – LNK laidai „Savaitės panorama“ sakė E.Masiulis.

Susisiekimo ministras teigė, kad jį neseniai pasiekė informacija, jog Vilniaus socialdemokratų skyriaus susirinkime buvo tvirtinamos socialdemokratų kuopelės, veikiančios „Lietuvos geležinkeliuose“, nuostatos, įstatai.

„Pagal Akcinių bendrovių įstatymą tai yra negalima. Tai yra prieštaraujantis įstatymui dalykas – tikrai aiškinsiuosi šį atvejį“, – teigė E.Masiulis.

„Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pareigas einantis Stasys Dailydka yra Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus miesto skyriaus tarybos narys.

LSDP tarybos nariai yra ir du iš septynių S.Dailydkos pavaduotojai: buvęs Algirdo Brazausko vyriausiasis patarėjas ir Vyriausybės kancleris Antanas Zenonas Kaminskas bei A.Brazauskui būnant premjeru Susisiekimo ministerijos viceministro pareigas ėjęs Valerijus Ponomariovas.

„Lietuvos geležinkelių“ Vidaus administracijos tarnybos viršininke dirba buvusio premjero Gedimino Kirkilo žmona Liudmila.

100 proc. „Lietuvos geležinkelių“ akcijų priklauso valstybei, geležinkelius kuruoja Susisiekimo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius