Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 15

Egidijus Vareikis Seimą paliks, jei tik konservatoriai jam suras gerą darbą?

Konservatorius Egidijus Vareikis ketvirtadienį žada paskelbti, ar įvykdys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovų prašymą atsisakyti Seimo nario mandato. 15min.lt jis aiškino, kad yra svarstomi keli problemos sprendimo būdai, o Seime netyla kalbos, kad konservatorių lyderiai net pažadėjo E.Vareikiui surasti darbą, kad tik jis išeitų iš Seimo.
E.Vareikis.
Egidijus Vareikis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Sprendimas bus rytoj, kol nepriimti kiti sprendimai, yra kaip yra. Negaliu pasakyt vienas, kol nesusitikau su kitais, mes aptarėme kelis sprendimų variantus“, – painiai 15min.lt trečiadienį aiškino E.Vareikis.

Sprendimą E.Vareikiui priimti nėra lengva, nes jo pečius slegia nemenka būsto paskola. Kandidatuodamas 2012-ųjų rinkimuose jis nurodė, kad jam bankui liko išmokėti apie ketvirtį milijono litų.

Prieš savaitę TS-LKD vadovai Andrius Kubilius ir Irena Degutienė pasikvietė po alkoholizmo gydymo į darbą sugrįžusį partijos kolegą ir iškart pasiūlė trauktis iš Seimo.

Paprašytas patvirtinti arba paneigti parlamente sklandančias kalbas, kad partijos kolegos jam net siūlo rasti darbą, kad tik jis atsisveikintų su parlamentu, E.Vareikis nesileido į kalbas.

„Sprendimas rytoj yra, gerai?“ – sakė jis.

Sprendimą E.Vareikiui priimti nėra lengva, nes jo pečius slegia nemenka būsto paskola. Kandidatuodamas 2012-ųjų rinkimuose jis nurodė, kad jam bankui liko išmokėti apie ketvirtį milijono litų.

Prieš savaitę TS-LKD vicepirmininkė, parlamentarė Irena Degutienė sakė, kad akivaizdu, jog E.Vareikis sveiksta, tačiau jam reikėtų išeiti iš Seimo ir užtvirtinti pasveikimą.

„Buvo pasiūlyta, kad jis turi laikinai trauktis iš Seimo, užsiimti akademine veikla, bet dalyvauti politiniame gyvenime kaip partijos narys“, – 15min.lt anksčiau sakė I.Degutienė.

Nors E.Vareikis sirgo visą rudens sesiją, paaiškėjo, kad jis naudojo parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

„Parlamentinė veikla nenutrūksta, jeigu Seimo narys serga“, – BNS sakė parlamentaras. Jis pridūrė nė lito neišleidęs tam, kam negalima.

E.Vareikis turėjo nedarbingumo pažymėjimą visą Seimo rudens sesiją, kuri prasidėjo rugsėjo 10 dieną ir baigėsi gruodžio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius