Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 24 /13:20

„Eglės“ sanatorijos Druskininkuose pacientų paprašyta išvažiuoti: patalpų reikės užsikrėtusiems koronavirusu?

Druskininkuose esanti „Eglės“ sanatorija visų savo pacientų paprašė išvažiuoti, nors pastarosiomis dienomis jų čia jau ir buvo nelabai daug – tik apie 40 po sunkių operacijų, turinčių judėjimo sunkumų. Kadangi sprendimas buvo staigus, tarp pacientų pasklido gandas, kad patalpų reikės užsikrėtusiems koronavirusu arba tiems, kuriems būtina izoliuotis. Pati sanatorija situacijos kol kas nepaaiškino.
„Eglės sanatorija“
„Eglės sanatorija“ / „Eglės sanatorijos“ nuotr.

Nuo kovo pradžios „Eglės sanatorijoje“ Druskininkuose reabilitacijoje po stuburo operacijos buvusi ponia Kristina (pavardė redakcijai žinoma) pasakojo, kad jau kurį laiką pacientų čia buvo mažai – didžioji dauguma išsivažinėjo paskelbus karantiną. Tuomet esą buvo sulaukta nurodymo palikti sanatoriją. Reabilitaciją tęsė tik po sunkių operacijų čia atvykę žmonės, kuriems sunku vaikščioti.

Tačiau ir jiems procedūrų vis mažėjo, keitėsi ir bendra tvarka – iš pradžių maitinimą galėję rinktis prie švediško stalo, vėliau pacientai buvo sodinami prie atskirų stalų, išlaikant atstumus tarp jų, paskui maistas atkeliaudavo tiesiai į kambarius. O ir iš procedūrų pastarosiomis dienomis bebuvo likusios tik kineziterapeutų prižiūrimos mankštos.

Žadėjo dalį pacientų palikti

Sanatorijos interneto svetainėje patalpintas pranešimas apie besikeičiančią tvarką.

„Eglės sanatorijos“ pranešimas
„Eglės sanatorijos“ pranešimas

„Kovo 16 d. (pirmadienį) priimtas Lietuvos Vyriausybės nutarimas nedelsiant nutraukti medicininės reabilitacijos paslaugas, nutarimo vykdymą pradedant nuo kovo 17 d. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos priimtu sprendimu (dokumento Nr. V-387) „Dėl sveikatos priežiūros įstaigų darbo organizavimo paskelbus karantiną Lietuvos Respublikos teritorijoje“, „Eglės sanatorijoje“ medicininės reabilitacijos paslaugos yra nutraukiamos ir nuo šiandien (kovo 17 d.) nebebus teikiamos.

SVARBU! Šis nutarimas negalioja atvykusiems su Valstybinės ligonių kasos apmokama reabilitacija II – judamojo-atramos aparato ir nervų ligų profiliais. Vadovaujantis įsakymu, (dokumento Nr. V-388) nustatytų profilių medicininės reabilitacijos paslaugos teikiamos po gydymo stacionare. Pacientai gali likti sanatorijoje ir tęsti gydymą iki numatyto termino“, – praeitą savaitę savo pacientus informavo sanatorija.

Tačiau situacija pasikeitė, bet sanatorija informacijos savo interneto svetainėje nebeatnaujino.

Pokyčiai vyko kasdien

Ponios Kristinos teigimu, iš pradžių išrašyta dauguma pacientų, palikti tik minėti apie 40, o ir tada pokyčiai vyko kiekvieną dieną. „Kai Vilniuje jau visi buvo labai susirūpinę, ėmėsi dezinfekcijos priemonių visų, saugojosi, ten dar visi buvo labai atsipalaidavę, laisvai kas kur vaikščiojo po tą „Brodvėjų“, koncertai vyko, atvažiavo grupė vokiečių nei tikrinti, nei nieko. Su tais mumis 40 likusiais pradėjo sklisti gandai, kad esame irgi laikinai“, – pasakojo moteris.

Iki pat pirmadienio nieko nežinojome, man tik viena darbuotoja pakuždėjo, jog atrodo, kad ir paskutinius 40 išsiųs.

Procedūrų vis mažėjo, keitėsi gydytojai, tad reabilitacija jau buvusi ne tokia, kokia turėtų būti.

„Bet kaltinti personalo tikrai negalima, čia kaip visur dabar, pertvarkymas turi būti žaibiškas. Iki pat pirmadienio nieko nežinojome, man tik viena darbuotoja pakuždėjo, jog atrodo, kad ir paskutinius 40 išsiųs. Tai aš pradėjau ruoštis, vyrą paraginau ruoštis atvažiuoti manęs pasiimti, tai jis spėjo. Sprendimai buvo tokie siūlomi: arba perveža į Birštoną, arba išvažiuoti. Vieną, girdėjau, į ligoninę nuvežė“, – pasakojo ponia Kristina.

Kas važiavo namo, sanatoriją paliko jau pirmadienį. Kiti, kurie laukė perkėlimo į Birštoną, liko iki antradienio. Kristina pasirinko variantą važiuoti į namus, jai bebuvo likusios kelios reabilitacijos dienos, todėl pasitarusi su gydytojais ji nusprendė geriau mankštas tęsti namuose.

Pacientams nebuvo aiškinama, kodėl toks sprendimas priimtas, tačiau sanatorijoje kuždėtasi, kad čia ketinama perkelti sergančiuosius koronaviruso sukeltomis ligomis arba tuos, kuriems privalu izoliuotis.

„Eglės sanatorija“
„Eglės sanatorija“

Atsakymo laukiame

Druskininkų „Eglės sanatorijoje“ bendruoju telefonu atsiliepusi darbuotojo teigė neturinti įgaliojimų komentuoti situaciją. Ji nurodė kreiptis į rinkodaros skyrių elektroniniu paštu.

Kol kas „Eglės sanatorija“ savo komentaro nepateikė. Nėra atnaujinta informacija ir sanatorijos interneto svetainėje.

Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje antradienį sakė, kad pacientai, kurie užsikrės koronavirusu ir sirgs nesunkiai, gali būti nukreipti į sanatorijas. Jis nepatikslino į kokias, tik nurodė, kad su sanatorijomis bendraujama šiuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius