Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 29

Eglučių prekybai „Akropolis“ aukoja vieną neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietą

Šalia Vilniaus „Akropolio“ prekybos centro nuo pirmadienio prasidėjo prekyba gyvomis kalėdinėmis eglutėmis. Tačiau didžiųjų metų švenčių pranašės nudžiugino ne visus – į prekybos centrą atvykęs negalią turintis Edgaras pasipiktino, kad eglės išdėliotos būtent neįgaliesiems skirtoje stovėjimo vietoje. Centro atstovas tvirtina, kad tai laikina, be to, ši vieta yra viena iš 8 čia esančių neįgaliesiems skirtų vietų.
Eglutės neįgaliųjų vietoje šalia „Akropolio“
Eglutės neįgaliųjų vietoje šalia „Akropolio“ / 15min skaitytojo Edgaro nuotr.

Edgaras 15min pasakojo, kad ši situacija kartojasi kiekvienais metais – eglutėmis išstatomos būtent neįgaliesiems skirtoje vietoje, šalia vieno iš įėjimų į „Akropolį“.

„Pasakius pardavėjui, kad tai Kelių eismo taisyklių pažeidimas, gražiai tariant, jis mums pasiuntė ieškoti Kalėdų senelio. Mes net policiją iškvietėme, tačiau jie tik numojo ranka ir išvažiavo. Kažkaip apmaudu, kad darant šventę vieniems, kitiems ji gadinama“, – apmaudo neslėpė vyras.

15min skaitytojo Edgaro nuotr./Eglutės neįgaliųjų vietoje šalia „Akropolio“
15min skaitytojo Edgaro nuotr./Eglutės neįgaliųjų vietoje šalia „Akropolio“

Jo teigimu, eglutes čia parduoda, bet galbūt galėtų tai daryti ir kur nors kitur.

Dominykas Mertinas, „Aktopolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas, neneigia, kad išties viena vieta tokiu būdu aukojama ir ji užleidžiama eglučių pardavėjams. Tačiau esą tų vietų šalia to paties trečiojo įėjimo yra kur kas daugiau.

„Prie Vilniaus prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ 3 įėjimo nuo lapkričio 29 d. prekiaujama gyvomis eglutėmis. Kadangi šioje vietoje turi išsitekti ne tik prekybininkai, bet ir „Rezus“ kraujo laboratorijos konteineris, vieną iš čia esančių 8 neįgaliųjų automobiliams skirtų vietų leista laikinai, iki gruodžio 24 d., naudoti prekybai eglutėmis.

Gali būti, jog eglučių iškrovimo metu buvo laikinai užimta ne viena, o kelios iš neįgaliesiems skirtų vietų. Atsiprašome prekybos centro lankytojų, kurie dėl to patyrė nepatogumų statydami automobilius. Patikiname, jog šiuo metu visos likusios septynios prie 3-iojo įėjimo esančios neįgaliųjų automobiliams skirtos stovėjimo vietos yra pasiekiamos ir naudojamos pagal paskirtį“, – teigiama D.Mertino komentare.

15min skaitytojo Edgaro nuotr./Eglutės neįgaliųjų vietoje šalia „Akropolio“
15min skaitytojo Edgaro nuotr./Eglutės neįgaliųjų vietoje šalia „Akropolio“

Iš viso Vilniaus „Akropolio“ stovėjimo aikštelėse yra 27 neįgaliesiems dedikuotos vietos.

Iki Kalėdų likus mažiau nei mėnesiui, prekyba kalėdinėmis eglutėmis įsibėgėja ir kituose prekybos centruose, apie pasirengimą skelbia ir Valstybinių miškų urėdija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius