2019 10 03

EHU studentai protestuoja dėl vis didėjančio neskaidrumo švietimo įstaigoje

Ketvirtadienį Europos humanitarinio universiteto studentų atstovybė išplatino anglų kalba parašytą pranešimą, kuriame rašoma apie studentų streikus ir protestus dėl neskaidrumo universiteto viduje. Pranešime teigiama, kad iki šiol bet kokie studentų reikalavimai buvo ignoruojami, studentai lieka neatstovaujami visuose universiteto valdymo organuose, sugriežtintos finansinės taisyklės ir atleista dalis dėstytojų.
EHU studentai protestuoja dėl vis didėjančio neskaidrumo švietimo įstaigoje
EHU studentai protestuoja dėl vis didėjančio neskaidrumo švietimo įstaigoje / EHU SA feisbuko nuotr.

Studentų atstovybė praneša, kad spalio 3 dieną, 12 valandą, Europos humanitarinio universiteto studentai pradėjo protestuoti, reikalaujant skaidrumo universiteto viduje.

2019 liepos mėnesį Universiteto vadovybė sugriežtino finansines taisykles studentams. Pranešime rašoma, kad beveik 80 proc. studentų už semestrą nuo 2019 rudens turi mokėti 400 eurų daugiau nei anksčiau.

„Finansinės taisyklės buvo suveržtos tuo pačiu metu, kai universitete ir taip krenta švietimo kokybė, prarandami profesoriai ir dėstytojai, o Studijų kokybės vertinimo centras universitetą įvertino neigiamai. Turėdami omenyje smunkančią studijų kokybę, mes laikomės nuomonės, kad naujos finansinės taisyklės studentams yra visiškai nepateisinamos“, – rašoma pranešime.

Studijų kaina buvo pakelta be studentų atstovų žinios. Studentų atstovai iš Universiteto Tarybos buvo pašalinti 2016 metais.

„Prieš naujų mokslo metų pradžią mes sužinojome, kad dar viena banga akademinių darbuotojų paliko universitetą. Pagrindinė to priežastis – Europos humanitarinio universiteto administracija atsisakė su jais pratęsti sutartis, neturėdama jokios priežasties. Kai kurie dėstytojai laikosi nuomonės, kad jų atleidimas yra susijęs su kritišku universiteto administracijos vertinimu“, – rašoma pranešime.

Protestuojantys studentai kelia penkis reikalavimus universiteto administracijai: atsisakyti naujų finansinių taisyklių, grąžinti atleistus dėstytojus į universitetą, skaidrinti EHU žmogiškųjų išteklių politiką, suteikti studentams ir universitete dirbantiems mokslininkams sprendžiantį balsą visuose universiteto valdymo institutuose ir skaidrinti Senato rinkimus, idant būtų grąžintas pasitikėjimas juo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius