Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 03

EIMIN vadovybė susitiks su Akmenės ir Šiaulių verslininkais aptarti verslo skatinimo priemonių

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis ir kanclerė Iveta Paludnevičiūtė rugpjūčio 3–4 dienomis lankysis Akmenėje ir Šiauliuose, kur pristatys verslo skatinimo priemones, aptars įmonių plėtros galimybes bei susitiks su vietos verslo bei laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) atstovais, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime spaudai.
Šiauliai
Šiauliai / Archyvo nuotr.

„Ministerija nuosekliai skiria finansavimą pramoninių teritorijų ir LEZ vystymui. Vien šiais metais šiam tikslui paskirstėme 17 mln. eurų visoje Lietuvoje. Investicijos į esamas LEZ ir pramonines teritorijas padeda pritraukti daugiau aukštos pridėtinės vertės gamybos ir paslaugų įmonių, o jos kuria gerai apmokamas darbo vietas gyventojams. Investuotojų pritraukimas priklauso ir nuo talentų pasiūlos, todėl šiuo tikslu ministerija skiria stipendijas, kurios skatino jaunimą pasirinkti Šiaulių aukštąsias mokslo įstaigas ir užmegzti karjerai svarbius ryšius“, – teigia viceministras K.Žemaitis.

Atliepiant itin didelį inžinerinės krypties ir informacinių technologijų specialistų poreikį, kurių ypač trūksta pramonės tradicijas išlaikantiems Šiauliams, aukštosios mokyklos Šiaulių regione yra vienos iš daugiausiai gaunančių ministerijos skiriamų skatinamųjų stipendijų STEM srities programas pasirinkusiems studentams. 2020 m. Šiaulių regiono aukštosioms mokykloms buvo paskirtos 66 stipendijos, 2021 m. – 79, 2022 m. – 66, o šiais metais suplanuotos 64 stipendijos.

Vizito Akmenėje ir Šiauliuose metu vietos verslininkams bus pristatytas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos 1 mlrd. eurų investicinis planas, pagal kurį iki 2023 m. pabaigos bus paskelbta kvietimų už 365 mln. eurų verslo inovacijoms ir investicijoms, už 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmeninimui, už 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

„Pagal Europos Sąjungos fondų investicijas Šiaulių apskritis jau užima ketvirtą vietą tarp visų Lietuvos apskričių ir tik 0,5 mln. eurų atsilieka nuo Klaipėdos apskrities. Todėl norime verslininkus paraginti ir toliau aktyviai naudotis 1 mlrd. plane numatytomis investicijomis, kurios padės užtikrinti verslo stabilumą“, – sako kanclerė I.Paludnevičiūtė.

Šiauliuose planuojami susitikimai su Šiaulių verslininkais, savivaldybės bei LEZ atstovais. Viceministras ir kanclerė taip pat lankysis įmonėse „NMF Group“ bei „Reklamos diktatorius“.

Vizito Akmenėje metu viceministras ir kanclerė susitiks su Naujosios Akmenės verslininkais, savivaldybės bei LEZ atstovais, taip pat lankysis VMG grupės medienos drožlių plokščių ir baldų gamyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius