-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 06

Eimutis Misiūnas: Vyriausybė FNTT ketina prijungti prie Valstybinės mokesčių inspekcijos

Vyriausybė ketina Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT) prijungti prie Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko/15min.lt

Pasak E.Misūno, FNTT jungimo su VMI terminai bus numatyti specialioje programoje, kurią ketinama parengti šių metų pirmąjį pusmetį.

„Dabar rengiama Viešąjį saugumą užtikrinančių institucijų gerovės programa, kuri apims ne tik policiją, bet ir visas kitas statutines organizacijas Vidaus reikalų ministerijos žinioje. Ten bus numatyta, kokiais tempais FNTT bus prijungta prie VMI“, – BNS sakė E.Misiūnas.

Pasak ministro, įstaigos prijungimas planuojamas siekiant didinti efektyvumą ir mažinti kaštus.

FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius BNS teigė, jog pritartų FNTT jungimui su Muitinės kriminaline tarnyba, o ne VMI.

„Dar 2015 metais mes buvome pateikę siūlymus Vidaus reikalų ir Finansų ministerijų sudarytai darbo grupei, kad galbūt mums būtų tikslinga eiti latvių ir estų keliu – mūsų tarnyba būtų sujungta su Muitinės kriminaline tarnyba ir būtų Finansų ministerijos pavaldume. Šie siūlymai kažkur nugulė stalčiuose, o dabar vėl kyla į viršų, bet jau su VMI.

Visoje Europoje mūsų tipo tarnybos yra prie Finansų ministerijų ir mes tokiai idėjai pritariame, bet turi būti jungimas ne su VMI, nes aš turėčiau daug argumentų, kodėl to nereikėtų daryti“, – teigė K.Jucevičius.

FNTT buvo įkurta 2002 metais, kai buvo pertvarkytas Mokesčių policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Jo pavaldumo ir pertvarkos klausimą svarstė tiek Andriaus Kubiliaus, tiek Algirdo Butkevičiaus vyriausybė, bet sprendimų nebuvo priimta.

Šiuo metu FNTT dirba 347 darbuotojai, iš jų – 189 statutiniai pareigūnai, 111 – valstybės tarnautojai ir 47 – dirbantys pagal darbo sutartis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius