Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 02

EK pirmininkas: energetikos klausimai Baltijos jūros regione išliks vienu pagrindinių prioritetų

Baltijos jūros regiono energetikos projektai išliks vienu pagrindinių Europos Sąjungs (ES) prioritetų, teigia Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jose Manuelis Barroso. Jo teigimu, pastaruoju metu EK nuolat politiškai rėmė Baltijos energijos rinkos jungčių planą.
Manuelis Barroso
Manuelis Barroso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pastaruosius trejus metus EK nuolat politiškai rėmė Baltijos energijos rinkos jungčių planą, kad baigtųsi trijų Baltijos šalių izoliacija ir kad jos visiškai integruotųsi į energijos vidaus rinką. Vasario mėnesį (2011 metų – BNS) Europos Vadovų Taryba, turėdama omenyje Baltijos šalių padėtį, sutarė, kad energijos vidaus rinka turėtų būti sukurta iki 2014 metų, o energetinės salos turėtų išnykti iki 2015 metų Dauguma elektros energijos ir gamtinių dujų infrastruktūros projektų jau įgyvendinami“, – interviu leidiniui „Veidas. Prognozės 2012“ sakė EK pirmininkas.

„Savo pasiūlymuose dėl 2014–2020 metų finansavimo programos šią iniciatyvą išplečiame: tam bus skirta Europos infrastruktūros tinklų priemonės lėšų. Pagal šią priemonę energetikai siūloma 9,12 mlrd. eurų suma parems ir paskatins investicijas į visai Europai svarbią energetikos infrastruktūrą. Energetikos klausimai Baltijos jūros regione išliks vienu pagrindinių prioritetų“, – pridūrė EK pirmininkas.

Lietuva, siekdama išsivaduoti iš energetinės izoliacijos, šiuo metu įgyvendina elektros jungčių projektus su Lenkija ir Švedija, stato suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą, planuoja statyti dujų jungtį su Lenkija, derasi dėl naujos atominės elektrinės statybų Visagine, įgyvendindama ES Trečiojo energetikos paketo dujų direktyvą, pertvarko bendrovę „Lietuvos dujos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius