-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 28

Eketės vandenį sulaiko tik medinės lentos

Klaipėdos rajone esančios Eketės užtvankos vandenį šiuo metu sulaiko tik mediniai šandorai (užtvankos lentos), nes pernai įrengtas naujas uždoris pasirodė nepatikimas – pradėjo leisti vandenį.
Šiuo metu aiškinamasi, dėl kokių priežasčių sugedo užtvankos uždoris.
Šiuo metu aiškinamasi, dėl kokių priežasčių sugedo užtvankos uždoris. / Egidijaus Jankausko nuotr.

Stipriai nukritusį Eketės užtvankos vandens lygį pastebėjo vietos gyventojas ir pranešė apie tai „Vakarų ekspresui“. Tik praėjusiais metais šią užtvanką rekonstravusios bendrovė „Kvėdarsta“ statybos vadovas Vidas Daulius patvirtino, jog naujajame Eketės užtvankos mechanizme įvyko gedimas.

„Naujai sumontuotas uždoris pradėjo leisti vandenį. Vandens lygis nukrito iki 1 metro. Situacija suvaldyta – ketvirtadienį vandenį sulaikėme mediniais šandorais“, – informavo pašnekovas ir tikino, jog būgštauti dėl potvynio nereikia, nes iki avarijos lygio – „dar toli“.

Gali būti gamyklinis brokas. Šiuo metu aiškinamės su detalės tiekėjais iš Lenkijos. O gal buvo blogai paskaičiuotas vandens slėgis. Eketės užtvanka labai didelė, gili, vandens slėgis joje labai didelis, – aiškino V.Daulius.

Pasak statybos vadovo, šiuo metu aiškinamasi, dėl kokių priežasčių sugedo užtvankos uždoris. „Gali būti gamyklinis brokas. Šiuo metu aiškinamės su detalės tiekėjais iš Lenkijos. O gal buvo blogai paskaičiuotas vandens slėgis. Eketės užtvanka labai didelė, gili, vandens slėgis joje labai didelis“, – aiškino V.Daulius.

„Kvėdarstos“ atstovas užtikrino, kad per mėnesį laiko gedimas bus visiškai pašalintas. Eketės užtvankos rekonstrukcija buvo planuota iki 2019 metų. Anot pašnekovo, visi planuoti darbai jau atlikti: užtvanka rekonstruota, nuleistas telkinys vėl pripildytas vandens ir įžuvintas.

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, jog rekonstrukcija buvo gyvybiškai svarbi. Pernai nuleidus Eketės tvenkinio vandenį, paaiškėjo, kad hidrotechninio įrenginio būklė buvo avarinė, vietomis jis kiaurai švietė. Betoninis statinys buvo iš naujo armuotas tinklu ir betonuotas tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Be to, buvo atliktas dar vienas didelis darbas – į senuosius gelžbetoninius pratekėjimo vamzdžius, kurie nutiesti po keliu ir buvo visiškai paveikti korozijos, įbetonuoti du nauji stiklo plastiko 1,6 m diametro vamzdžiai.

Atlikti ir kosmetiniai darbai – naujomis plokštėmis išklotas užtvankos šlaitas, ties upelio žiotimis naujai išbetonuotos sienutės.

Projektą finansavusi Klaipėdos rajono savivaldybės administracija dar turėjo norą įrengti rekreacinę zoną prie tvenkinio su smėlio paplūdimiu, tačiau V.Daulius paaiškino, jog tą padaryti nėra galimybių, nes aplink tvenkinį – vien privatūs sklypai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius