-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 09

„Eko Banga“ atsidarė su smarkia ekologine jėga

Antradienį įvyko oficialus ekologinio judėjimo, projekto „Eko Banga“, pristatymas ir atidarymas, skirtas visuomenei.
Atidarymo akimirka
Atidarymo akimirka. / Ekobangos nuotr.
Temos: 1 Ekologija

Į renginį, vykusį prekybos centre „Gedimino 9“ atvyko apie 400 savo aplinkai neabejingų piliečių bei daug garbių svečių, pristačiusių pranešimus skirtus „Klimato kaitai“. Tai – Danijos ambasadorius Lauridsas Mikaelsenas kartu su Prancūzijos ambasadoriumi François Laumonier,  Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje vadovu Bo Haraldu Tillbergu, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje darbuotoja Lina Rimkute ir Aplinkos apsaugos ministerijos Klimato kaitos skyriaus viršininke Stasile Znutiene.

Renginio garbės svečiai džiaugėsi tokia iniciatyva bei dalinosi apmąstymais kodėl apie ekologines problemas reikia pranešti kuo didesnėms masėms – žmonės kartais net nesupranta, kad jų įpročiai gali turėti neigiamos įtakos aplinkai. Be to, renginio dalyviams buvo priminta apie Kioto protokolo galiojimo baigtį ir tai, kad jau šių metų gruodžio 7–18 dienomis Jungtinių Tautų Klimato kaitos konferencijoje Kopenhagoje bus svarstoma nauja sutartis dėl klimato kaitos procesų mažinimo po 2012 metų.

Agnė Norkevičiūtė, viena iš projekto organizatorių,  pristatė „Eko bangos“ tikslą – kelti ekologinę bangą tarp kuo didesnių visuomenės masių ir skleisti giliosios ekologijos idėjas, prisistatė keliautojų žurnalistų klubas, kuris palaiko ekologines iniciatyvas,  „Eko teatro“ vadovė pristatė savo auklėtinius, kurie vedė šį renginį ir suteikė jam dinamiškumo.  

Po oficialiosios dalies lankytojai dalyvavo daugybės ekologiško maisto bei gėrimų degustacijose, vaikai turėjo galimybę išbandyti žongliravimo, vėlimo, naujų eko-žaidimų priemonių subtilybes, buvo surengta net jogos mankšta. Tad kiekvienas galėjo atrasti tai, kas jam artima – ar tai būtų ekologiški imbieriniai vynai, alyvuogių aliejai, arbatos, „Tymo turgaus“ gardėsių degustavimas, ar tiesiog dalyvavimas pokalbiuose prie gintaro arbatos, ar rūbų bei ekologiškos kosmetikos įvertinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius