Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 29

Ekologinę akciją tęsiantis Vidmantas Urbonas jau įveikė pusę Baikalo

Panevėžietis 53 metų Vidmantas Urbonas tęsdamas ekologinį žygį „Vanduo – tai gyvybė“ jau įveikė pusę numatyto atstumo plaukdamas per giliausią ir vieną šalčiausių pasaulio ežerų Baikalą.
Vidmantas Urbonas
Vidmantas Urbonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ties bevardžiu kyšuliu Buriatijos respublikoje startavęs ultratriatlonininkas pusę kelio įveikė per pirmąją plaukimo dieną, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ketvirtadienį pradėjęs savo žygį plaukti V.Urbonas pasirinko vieną plačiausių ir giliausių Baikalo ruožų, o per dvi paras jis ketina įveikti 60 kilometrų kone lediniame vandenyje.

Kaip rašo dienraštis, nutolus nuo ežero krantų vandens temperatūra siekia vos 5–10 laipsnių, todėl apsauginiu kostiumu vilkintis plaukikas kas valandą lipdavo į vieną iš dviejų jį lydinčių katerių pasišildyti.

Po 15 valandų plaukimo lietuvis kateriu buvo nuplukdytas į Olchono salą, kad sušiltų ir pailsėtų, o penktadienio rytą jis pratęsė kelionę iš tos pačios Baikalo vietos, kurioje finišavo ketvirtadienį.

Baikalas – trečiasis ežeras, kurį triatlonininkas ketina perplaukti tęsdamas ekologinę akciją „Vanduo – tai gyvybė“.

Ekologinių žygių Nemunu ir Baltijos jūra įgyvendintojas triatlonininkas V.Urbonas yra užsibrėžęs tikslą per penkerius metus įveikti penkis gėlo vandens ežerus, esančius įvairiuose žemynuose.

2009 metais jis perplaukė Titikakos ežerą Pietų Amerikoje ir šį plaukimą skyrė Lietuvos vardo tūkstantmečiui, 2010 metais – Jeloustouno ežerą Jungtinėse Amerikos Valstijose, skirdamas plaukimą Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius