-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 06 02

Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trūksta ketvirtadalio darbuotojų

Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trūksta ketvirtadalio darbuotojų, antradienį pranešė dienraštis „Kauno diena“. Jo duomenimis, šiuo metu ministerijoje 60,5 iš 233 pareigybių yra laisvos. Iš jų dešimt – laisvos laikinai, nes darbuotojai yra vaiko priežiūros atostogose.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija
Ekonomikos ir inovacijų ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot „Kauno dienos“, ministerija neturi ne tik nuolatinio politinio, bet ir administracijos vadovo – kanclerio, Inovacijų ir pramonės departamento direktoriaus – jo kėdė tuščia jau pusantrų metų, nuo 2018-ųjų gruodžio pabaigos. Taip pat trūksta Inovacijų politikos departamento vadovo bei jo padalinio – Inovacijų politikos skyriaus – vedėjo.

Nuo pernai liepos vidurio nėra ir Įmonių teisės skyriaus, nuo lapkričio pabaigos – Verslo ir mokslo bendradarbiavimo skyriaus vedėjų, šį pavasarį laisvos liko Turizmo politikos skyriaus, Strateginių sprendimų paramos grupės vadovų pareigybės.

„Darbuotojų trūkumą lėmė 2018 metų pabaigoje įvykusi ministerijos reorganizacija, tuomet daug darbuotojų atsisakė siūlomų naujų pareigų ir išėjo iš darbo“, – „Kauno dienai“ sakė ministro patarėja Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Pasak jos, Valstybės tarnybos departamentui (VTD) operatyviai pateikiami prašymai dėl naujų darbuotojų priėmimo poreikio.

„Tačiau daug konkursų neįvyksta, nes nėra pretendentų arba, nesulaukę atrankos, jie susiranda kitus darbus“, – teigė ministro patarėja.

Ministerijos duomenimis, nuo 2019 metų pradžios iki šiol buvo paskelbta apie 100 konkursų į karjeros valstybės tarnautojo pareigas, 13 pakaitinių valstybės tarnautojų atrankų, 20 atrankų darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G.Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius