Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Ekskomisaras išsisuko

Buvęs Šakių rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas 39 metų Benas Kriščiūnas yra gimęs po laiminga žvaigžde. Jis išvengė nuobaudos už sukeltą eismo įvykį, nes teismas bylą išnagrinėjo suėjus senaties terminui.

Nemalonumai B.Kriščiūną, šiuo metu einantį Šakių rajono komisariato vieno iš skyrių vadovo pareigas, užgriuvo praėjusių metų vasarą. Birželio 13-osios vakarą, apie 23 val., Kriūkų miestelyje vairuodamas automobilį „Peugeot“ jis išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su kauniečio verslininko Sauliaus Žiūros vairuojamu automobiliu „Volkswagen Sharan“. Per eismo įvykį žmonės beveik nenukentėjo. Anot įvykių liudytojų, policijos komisaras nebuvo linkęs tartis su nukentėjusiuoju bei pildyti avarijos protokolo. Apsižodžiavęs su kauniečiu, B.Kriščiūnas iš avarijos vietos pasišalino. Kai į įvykio vietą atvyko Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai, jo jau nebuvo. Kolegoms nepavyko surasti nei paties B.Kriščiūno, nei jo vairuoto automobilio, nors įvykio liudytojai nurodė konkrečias vietas, kur gali būti slepiama mašina.

Įvykį matę žmonės teigė įtariantys, kad B.Kriščiūnas tąkart vairavo išgėręs. Po pusės paros į komisariatą atvykęs pareigūnas buvo visiškai blaivus.

Incidentą tiriantiems Šakių pareigūnams netrukus į pagalbą atskubėjo Marijampolės policijos komisariatas. Liepą B.Kriščiūnui buvo pateikti įtarimai pagal du Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) straipsnius – už pasišalinimą iš įvykio vietos ir nežymų sveikatos sutrikdymą.

Šakių rajono apylinkės teismas pirmomis rugpjūčio dienomis, kai tik gavo administracinę bylą, nuo jos nagrinėjimo nusišalino. Netrukus Kauno apygardos teismas ją nagrinėti perdavė gretimo Jurbarko rajono apylinkės teismui. Šis bylą atsivertė praėjus daugiau nei pusmečiui nuo B.Kriščiūno sukeltos avarijos, todėl byla buvo nutraukta. Mat ATPK esama nuostatos, kad administracinė nuobauda gali būti skiriama ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo pažeidimo padarymo.

Tiek iškart po birželio įvykių, tiek vėliau, bylą perdavus nagrinėti teismui, B.Kriščiūnas nuo policijos komisariato viršininko pavaduotojo pareigų nušalintas nebuvo. Šių pareigų jis neteko tik reorganizuojant policijos struktūrą. Iš dviejų komisaro pavaduotojų etatų likus vienam, B.Kriščiūnui buvo pasiūlyta vadovauti vienam komisariato skyrių.

„Policijos departamento Vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai atnaujino sustabdytą tyrimą dėl policijos pareigūno nusižengimų. Kol kas negaliu pasakyti, kaip bus vertinamas B.Kriščiūno elgesys. Tai paaiškės, kai bus gauti tyrimo rezultatai“, – LŽ teigė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kuriam pavaldus Šakių rajono policijos komisariatas, vyriausiasis komisaras Kęstutis Kalinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius