Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 07

Ekskursija po Kauno areną: milžiniškas statinys jau alsuoja didybe (nuotraukos)

Nors būreliui laimingųjų, pirmadienį patekusių į pirmąją ekskursiją po Nemuno saloje statomą areną, teko klampoti per purvyną bei balas, jie jau galėjo pajusti milžiniško statinio didybę.
Statybų aikštelės apžiūra
Statybų aikštelės apžiūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į pirmąją ekskursiją pakviesti pramogų ir sporto rūmų statybas finansiškai parėmę žmonės pirmiausia buvo palydėti į statybiniame konteineryje įrengtą posėdžių salę. Čia susirinkusieji išklausė instruktažą, ant specialių blankų padėjo savo parašus ir, užsimaukšlinę statybinius šalmus, patraukė arenos link.

Iš prekybos centro „Akropolis“ pusės pirmajame aukšte bus tarnybinis įėjimas. Pro jį patekus į vidų, dešinėje pusėje matoma nemaža erdvė – čia bus įrengta treniruočių aikštelė. Einant artyn būsimosios arenos centro, ekskursijos dalyviai atsidūrė vietoje, kur po tribūnomis bus įrengti sportininkų persirengimo kambariai.

Visą aukštą skirs prabangioms ložėms

Nedideliais laiptais užkilus į antrąjį aukštą, ekskursijos dalyviai atsidūrė gan didelėje aikštėje. Šioje vietoje bus įrengtas įėjimas, skirtas visiems į arenoje vyksiančius renginius atėjusiems žmonėms.

„Čia bus vieninteliai Lietuvoje laiptai bei eskalatoriai, įrengti lauke, – pirštu rodydamas į erdvę, kuri bus po stogu, tačiau ne arenos viduje, pasakojo Kauno savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius. – Šioje vietoje žmonių srautai pasiskirstys į dvi dalis – vieni eis aukštyn, kiti žemyn“.

Trečiasis arenos aukštas bus skirtas itin svarbių asmenų ložėms, kurios bus įrengtos aplink visą areną. Ložes, kurios bus nuomojamos už kol kas neskelbiamą sumą, sudarys nuo arenos vidaus stikline siena atskirta patalpa bei nedidelis balkonas.

Įsikurs barai ir restoranai


„Čia yra vadinamasis studentų lygis“, – užkilus į ketvirtą aukštą, pareiškė V.Abramavičius.
Šiame aukšte bus įrengti barai bei restoranai. Be to, iki šio aukšto pakilę žiūrovai į arenos palubėse esančias savo vietas lips jau ne vidiniais, o tarp tribūnų esančiais laiptais.

Anot savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo, virš trečiajame aukšte numatytų ložių esančiame tribūnų masyve tilps 7 tūkst. žiūrovų (iš viso arena talpins iki 14,5 tūkst. žmonių). Į penktąjį bei šeštąjį aukštus, būsiančius po viršutinėmis tribūnomis, žiūrovai patekti negalės.

Vyks dar dvi ekskursijos

Arenos statybvietėje, kurioje nuolat dirba virš 100 žmonių, šiuo metu intensyviausiai vyksta stogo konstrukcijų montavimo darbai. Iš viso stogui bus naudojama 10 milžiniškų, iki 100 tonų sveriančių santvarų, iš kurių didžiausia bus 91 metro ilgio. Šiems darbams statybininkai naudoja iš Suomijos kompanijos išsinuomotus keltuvus, kainuojančius milijonus litų.

Arenos statybas pamatyti iš arti šią savaitę galės dar būrelis iš anksto užsiregistravusių kauniečių. Trečiadienį ir penktadienį bus surengtos dvi nemokamas ekskursijos, truksiančios 1 valandą. Ar miestiečiai progų pasižvalgyti po kylančius pramogų ir sporto rūmus turės ir ateityje, nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius