Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 19

Eksministrienei – naujas smūgis

Marijampolės greitosios medicinos pagalbos stotis (MGMPS), vadovaujama buvusio sveikatos apsaugos ministro žmonos Loretos Turčinskienės, turės sumokėti beveik 30 tūkst. litų neteisėtai iš darbo atleistai administratorei.
Loreta Turčinskienė nepripažįsta jai pateiktų kaltinimų.
Loreta Turčinskienė nepripažįsta jai pateiktų kaltinimų. / LŽ archyvo nuotr.

Tokią nutartį priėmė Marijampolės apylinkės teismo teisėja Rūta Gustienė. Ji įpareigojo grąžinti Dalę Besasparienę į darbą ir sumokėti moteriai minėtą kompensaciją už priverstinę pravaikštą. Įstaigai teks padengti ir teismo išlaidas.

MGMPS vadovai D.Besasparienę iš darbo atleido praėjusių metų birželio 12 dieną. Ji neteko ne tik administratorės, bet ir slaugytojos-felčerės pareigų. L.Turčinskienė tomis dienomis sirgo, tad įsakymą pasirašė jos pavaduotoja Asta Skruibienė. Atleidimas motyvuotas tuo, kad D.Besasparienė gegužės 7-ąją ir 12-ąją dalį dienos nebuvo darbe. Birželio 12-osios rytą darbuotojai buvo skirta drausminė nuobauda – papeikimas, o po kelių valandų ji jau atleista iš darbo už nerūpestingai atliekamas pareigas. Tai padaryta neatsižvelgiant į aplinkybę, jog gegužės 7-ąją specialistė dalį darbo dienos praleido dėl to, kad dalyvavo respublikinėje slaugytojų mokslinėje praktinėje konferencijoje, o gegužės 12 dieną laikė valstybinius baigiamuosius egzaminus Kauno medicinos universitete.

Dar praėjusių metų vasarą atleidimą iš darbo nepagrįstu pripažino Valstybinė darbo inspekcija, vėliau – Marijampolės savivaldybės teisininkai. Tačiau MGMPS direktorė į jų išvadas nereagavo. Net teisme pradėjus nagrinėti D.Besasparienės prašymą L.Turčinskienė nesutiko ginčo baigti gražiuoju. Tam buvo pasamdyti vieni brangiausių šalyje advokatų. Sunkiai besiverčiančiai įstaigai jie kainavo apie 80 tūkst. litų.

Komentuodama nutartį teisėja R.Gustienė teigė, kad MGMPS administracija visomis įmanomomis priemonėmis bandė atsikratyti aukštąjį medicinos išsilavinimą įgijusios D.Besasparienės.

Pati MGMPS direktorė L.Turčinskienė teismo posėdyje nepasirodė – vėl susirgo. Kai buvo skaitoma teismo nutartis, įstaigai atstovavo laikinai direktoriaus pareigas einantis mechanikas Algimantas Šapalas. Jis atsisakė komentuoti, iš kokių lėšų bus mokama kompensacija teismo į darbą sugrąžintai specialistei, jei darbuotojams tenka laukti nuolat vėluojančių atlyginimų, trūksta lėšų net būtiniausioms išlaidoms. A.Šapalas tepasakė, kad po poros dienų į darbą po ligos sugrįš direktorė L.Turčinskienė, esą ji ir spręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius