Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 16

Ekspertai kategoriškai paneigė Seimo pirmininko teiginius, kad riaušininkai šaudė į Seimą

Ekspertai kriminalistai, atlikę ekspertizę, kategoriškai paneigė Seimo pirmininko Arūno Valinsko žodžius, kad per sausio 16 dieną vykusias riaušes Vilniuje į Seimo langus buvo šaudoma iš kovinio ginklo.
Prie Seimo
Prie Seimo / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kad per riaušes į Seimo langus šauta iš kovinio ginklo, A.Valinskas viešai pareiškė iš karto po sausio 16-ąją Vilniuje praūžusių masinių neramumų. Tuo tarpu teisėsaugos pareigūnai buvo santūresni ir siūlė palaukti ekspertų išvadų.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad ekspertai šūvių žymių lango stikle, apie kurį kalbėjo Seimo pirmininkas, nerado. Jie kategoriškai paneigė prielaidas, kad stiklas peršautas.

Ekspertai savo išvadose, kurios jau pasiekė ir teisėsaugininkus, daro prielaidą, kad įtartina skylutė stikle atsirado į langą šovus iš galingos timpos. Tikėtina, kad iš timpos į langą buvo paleistas apvalus metalinis rutuliukas.

Riaušių bylą tiriantys pareigūnai turi surinkę įrodymų, kad per neramumus buvo šaudoma. Byloje jau sulaikytas ir apklaustas įtariamasis, kurį šaudantį užfiksavo net ir televizijos kameros. Tačiau vyriškis per riaušes šaudė iš dujinio ginklo.

15min.lt žiniomis, sausio 16 d. vykusių riaušių byla jau artėja prie pabaigos. Šiuo metu įtarimai byloje pareikšti maždaug 65-iems asmenimis. Iš viso į bylą tiriančių pareigūnų akiratį jau yra patekę maždaug 170 asmenų. Dar maždaug 80 pareigūnus dominančių asmenų nesurasti, jų duomenys nenustatyti.

Manoma, kad greičiausiai kitą savaitę dėl šių asmenų veiksmų bus išskirta atskira byla, o jau nustatytų įtariamųjų byla bus ruošiama teismui. Pareigūnai spėja, kad teismui ji greitai vis dėlto nebus perduota, nes gali užtrukti bylos dalyvių susipažinimas su ja.

Kol kas nenustatytų įtariamųjų byla bus tęsiama. Pareigūnai dar kartą primena, kad Vilniaus policijos tinklalapyje yra įtariamų riaušininkų atvaizdų galerija. Pareigūnai prašo atpažinusius asmenis, užfiksuotus nuotraukose, apie tai pranešti telefonais Vilniuje (8 5) 271 60 07, 271 60 50. Pareigūnams informaciją galima pateikti ir elektroniniu paštu vilnius.vpk.kp.ontt@vrm.lt.

Jei norite peržiūrėti pirmą policijos galeriją, spauskite čia.

Jei norite peržiūrėti antrą policijos galeriją, spauskite čia.

Jei norite peržiūrėti trečia policijos galeriją, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius