-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 10

Ekstremali situacija Klaipėdoje atšaukta: Danės teršėjas nerastas

Klaipėdoje pirmadienį posėdžiavusi ekstremalių situacijų komisija nusprendė atšaukti ekstremalią situaciją uostamiestyje dėl taršos Danės upėje. Teršėjas iki šiol neišaiškintas, vien Danės tvarkymo darbai gali siekti dešimtis tūkstančių eurų.
Tarša Danės upėje
Tarša Danės upėje / Algirdo Kubaičio nuotr.

Pirmadienį posėdžiavusi komisija nusprendė, kad laikas atšaukti ekstremalią situaciją dėl paskutinę praėjusių metų dieną kilusio incidento.

Gruodžio 31-osios naktį Danėje pastebėti dideli plotai naftos produktais užteršto vandens. Ir pradžių spėliota, kad teršalų gali būti 200-300 litrų. Komisijos posėdžio metu nuskambėjo, kad nėra apskaičiuota, kiek teršalų išvežta. Iš viso išgabenta apie 80 tonų užteršto vandens, augalų, boninių užtvarų.

Praėjusią savaitę paskelbta, kad per Klaipėdos centrą tekančią upę užteršė dyzelinas ir panaudota alyva.

Tačiau kol kas nenustatytas teršėjas. Kaip teigė Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos vadovė Laura Dagilienė, uosto direkcija ir uostamiesčio policija perduos vaizdo įrašus. Tikimasi taip užčiuopti siūlo galą, padėsiantį rasti taršos šaltinį.
Vis dar randami pavieniai taršos šaltiniai, tačiau nedideli, todėl nebematyta tikslo skelbti ekstremalią situaciją mieste.

Matoma, kad teršalų dėmės dar atsiranda nuo krantinės, laivų. Tačiau nedidelės.

Kokia padaryta žala gamtai – dar nežinoma. Tačiau ją apskaičiuojant bus įvertinti ir padariniai gyvūnijai. Jau nustatyta, kad prisirijęs užteršto vandens krito kiras, nukentėjo ir gulbė.

Skaičiuojama, kad 1,5 savaitės trukę upės valymo darbai kainuos „dešimtis tūkstančių eurų“. Tiksli suma turėtų paaiškėti šią savaitę. Ją regreso tvarka viliamasi išieškoti iš teršėjo.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas praėjusią savaitę teigė, jog atsakomybė už padarytą žalą gali siekti iki 35 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius