Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27

Ekvadore atidaromi du Lietuvos garbės konsulatai

Pietų Amerikos valstybėje Ekvadore šią savaitę atidaromi du Lietuvos garbės konsulatai.
Ekvadoro sostinėje atidarytas Lietuvos garbės konsulatas
Ekvadoro sostinėje atidarytas Lietuvos garbės konsulatas / URM nuotr.

Ekvadoro sostinėje Kite birželio 26 dieną oficialiai atidarytas Lietuvos garbės konsulatas, kuriam vadovaus teisininkas, verslininkas Raúlis Neptalí Jaramillo Andrade, praneša Užsienio reikalų ministerija.

„Šiandien Lietuvos ir Ekvadoro santykių istorijoje išskirtinis įvykis – vėl atidaromas Lietuvos garbės konsulatas. Džiaugiuosi, kad šiai įstaigai vadovaus buvusios Lietuvos garbės konsulės Judith Walker bičiulis, kuris yra puikiai susipažinęs su garbės konsulų darbu ir atstovavimu Lietuvos interesams“, – atidarymo ceremonijoje teigė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorius Eduardas Borisovas.

Naujasis Lietuvos garbės konsulas pabrėžė, kad sieks stiprinti Lietuvos ir Ekvadoro ekonominius ir kultūrinius ryšius, paminėjo, kad ne kartą Ekvadore yra padėjęs lietuviams teisiniais klausimais ir yra pasiruošęs teikti visokeriopą pagalbą ateityje.

Lietuvos garbės konsulo Kite konsulinė jurisdikcija apima Esmeraldaso, Karčio, Imbabūros, Pičinčos, Kotopachio, Santo Domingo de los Cačilaso, Tungurahuos, Pastasos, Napo, Sukumbioso, Oreljanos, Galapagų, Bolivaro ir Čimboraso provincijas.

Antrasis garbės konsulatas bus atidarytas antradienį didžiausiame Ekvadoro mieste Gvajakilyje. Jam vadovaus Miguelis Weissonas Chiriboga, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

1994–2015 metais Lietuvos interesams Ekvadore atstovavo garbės konsulė Judith Walker. Šių metų balandį Lietuvos garbės konsulais Ekvadore paskirti R.N.Jaramillo Andrade ir M.W.Chiriboga.

Lietuvos ir Ekvadoro diplomatiniai santykiai užmegzti 1992 metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius