Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 30

Elektra pinga pirmą kartą per 16 metų

Nuo trečiadienio – liepos 1-osios – Lietuvoje atpigs elektros energija: gyventojams 2 centais, verslui – iki 5 centų, teigiama pranešime spaudai.
Nepaisant to, kad socialinio būsto nuomininkai sumoka turėtas skolas, dalis jų elektros energijos tiekimo atnaujinimo taip ir nesulaukia.
Lietuvoje yra daugiau kaip 1mln. 500 tūkst. vartotojų. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Arvydas Sekmokas

Tai pirmas kartas per 16 metų, kai elektra ne brangsta, o pinga. 1993 m. elektros kaina buvo 8 ct/kWh ir vis didėjo, o 2003 m. pasiekė 29 ct/kWh ribą. Nuo šių metų gegužės 29 d.   buitiniams vartotojams  elektra kainavo 37 ct/kWh, o liepos 1 d. įsigalios 35 ct/kWh tarifas. Buitiniams vartotojams, naudojantiems elektrines virykles, energija pigs nuo 33 ct/kWh  iki 31  ct/kWh. Buitiniams vartotojams, suvartojantiems per kalendorinius metus daugiau kaip 12 000 kWh,  taip pat reikės mokėti mažiau – 29 ct/kWh.

Lietuvoje yra daugiau kaip 1 mln. 500 tūkst. elektros vartotojų. Buitiniai vartotojai sudaro apie 95 proc. visų vartotojų. Per 2008 m. gyventojai suvartojo  2785 mln. kWh elektros energijos. Tai sudaro apie 28 proc. viso šalyje vartotojams parduoto elektros energijos kiekio.

Didžiausias pramoninis elektros energijos vartotojas šalyje yra bendrovė „Mažeikių nafta“, kuri per 2008 metus suvartojo beveik  500 mln. kWh elektros energijos.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas pažymėjo, kad energetikos išteklių kainų mažėjimas yra svarus indėlis į šalies ūkio gaivinimo planą. Ypač tai turės įtakos daug elektros energijos suvartojančioms verslo įmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius