-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 02

Elektrinės uždarymas apvers Visagino žmonių gyvenimą aukštyn kojomis

Visaginiečiai juokauja, kad po atominės elektrinės uždarymo iš „šviesos miesto“ energetikų šventovė virs „tamsos miestu“. Labiausiai žmones gąsdina išaugsiantys mokesčiai už šildymą ir didėjantis nedarbas.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Visaginas

Tik šis juokas nelinksmas. Visaginui dar keliems metams palikta 50 proc. nuolaida elektrai, tačiau šildymas, kuriam iki šiol naudota atominėje elektrinėje pagaminta elektra, turėtų brangti bemaž tris kartus. Nors jis vis tiek bus pigesnis nei kitur Lietuvoje, – pranešė LNK žinios.

„Bėda ta, kad (iš miesto) išvyksta jauni ir gabūs žmonės, o lieka pensininkai. Tapsim pagyvenusių žmonių ir pensininkų miestu“, – sakė miesto gyventojas Kęstas Gabriūnas.

Pardavėjai sako, jog visaginiečiai pradėjo smarkiai taupyti ir keisti savo įpročius.

„Anksčiau visaginiečiai pirkdavo brangias žuvis. Visas raudonas (t.y. brangesnes). O dabar visą dieną perkama tik silkė ir kitos pigesnės žuvys“, – pasakojo pardavėja R.Kvedaravičienė.

Nedarbas. Štai ko labiausiai bijo miesto gyventojai. Uždarius atominę, vien šiemet be darbo liks maždaug pusė tūkstančio žmonių. Atleis darbuotojus ir kitos su elektrine susijusios įmonės.  Atleisti iš atominės elektrinės žmonės gauna papildomas garantijas, tačiau jos, esą, ne visam gyvenimui. O susirasti naują darbą daug kam koją kiša tai, kad jie nemoka valstybinės kalbos.

Kitas miesto valdžios rūpestis – pritraukti investicijų. Tačiau tą padaryti be valstybės, anot Visagino mero Vytauto Račkausko, be galo sunku.

„Mes geografiškai esame ne prie magistralių, todėl verslui, kad jis ateitų pas mus, reikia dar padėti. Tai gali būti rėmimas iš struktūrinių fondų arba atitinkamas infrastruktūros sutvarkymas“, – sakė meras.

Anot mero, šiais metais tik viena didesnė įmonė panoro įsikurti Visagine.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius