-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 05

Elektroniniai dienynai naudojami 25 Kauno mokyklose

Kauno mokyklos sparčiai diegia naujausiais technologijas – jau net 25 Kauno mokyklose yra naudojami elektroniniai dienynai. Prieš metus tokia naujove naudojosi vos 6 ugdymo įstaigos.
Svarbiausia saugaus bendravimo internetu taisyklė - neišduoti asmeninių duomenų.
mokyklos gaus naujus kompiuterius / „15min“ nuotr.

Šios laikinosios sostinės mokyklos už pažangių technologijų diegimą bus apdovanotos. Iš Švietimo ir mokslo ministerijos jos sulauks 125 naujų kompiuterių.

Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus darbuotojai džiaugiasi, kad miesto mokyklos nepabijojo iššūkio ir įdiegė elektroninius dienynus.

Elektroninis dienynas skirtas ne tik tėvams ir mokiniams, bet ir mokyklos administracijai, mokytojams, klasių auklėtojams. Tai tarsi tiltas tarp mokyklos, mokinių ir jų tėvų. Kiekvienas sistemos vartotojas turi atskirą vartotojo vardą ir slaptažodį, kurių pagalba yra atpažįstamas programos. Tokiu būdu užtikrinamas duomenų saugumas ir konfidencialumas, t.y. mokiniai negali peržiūrėti kitų mokinių pažymių, mokytojai negali koreguoti kitų mokytojų įvestos informacijos.

Mokytojai, turintys galimybę naudotis elektroniniu dienynu, teigiamai vertina šios naujovės privalumus. Mokyklų atstovų teigimu, ši naujovė labai palengvina mokytojų, klasės auklėtojų darbą, mažina popierizmą, sumažėja darbo krūvis, nes nereikia tikrinti ir pildyti pasiekimų knygelių, galima operatyviai bendrauti su tėvais, greitai parengti ataskaitas, reikiamas suvestines.

Elektroninis dienynas leidžia glaudžiau bendrauti su tėvais, pateikti jiems daugiau informacijos apie vaikų ugdymą: mokinių tėvai gali kiekvieną dieną stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Tėvams pakanka prisijungti prie interneto, o jeigu jo namuose nėra, surinkti telefono numerį ir išklausyti vaiko dienos ar savaitės ataskaitą.

Tėvai taip pat gali užsisakyti pranešimus apie vaiko pasiekimus el. paštu arba trumpąja žinute. Elektroninis dienynas tampa nepakeičiamu pagalbininku ir tiems tėvams, kurie šiuo metu gyvena užsienyje, o jų atžalos mokosi Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius