Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 04

Elektroniniai laiškai Seimo nariams: atsakyti nebūtina

Portalo 15min.lt skaitytoją papiktino Seimo narių abejingumas. Jis pranešė dar spalį kreipęsis į Seimo narius socialdemokratą Algimantą Salamakiną ir konservatorę Aureliją Stancikienę su konkrečiais pasiūlymais, kaip taisyti Statybų įstatymą, tačiau iki šiol nesulaukęs nė paprasto „Ačiū, gavome“ atsakymo.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Gal jie gavę tokias įstatymų pataisas, idėjas prisiskirtų sau? Susirinktų visus nuopelnus... Dėl to neišgyvenčiau, bet kokio nors atsako sulaukti gal būtų įmanoma? Siunčiau pakartotinus laiškus, rezultatas tas pats. Ar čia politikų bendravimo su Lietuvos piliečiais kultūra? Ar jų padėjėjų darbo brokas? Ar tai tiesiog ignoracija?“ – laiške 15min.lt piktinosi skaitytojas.

Seimo narė Aurelija Stancikienė patvirtino gavusi laiškus iš šio piliečio. Jo siųstus pasiūlymus atrasti parlamentarei užtruko vos kelias minutes. Pasak jos, laiško pabaigoje jis nurodo, kad atsakymo lauktų tik tada, jei Seimo narei kiltų daugiau klausimų.

„Jei turite kokių klausimų, prašome kreiptis“, – citavo gautą laišką A.Stancikienė. „Į tokius raštus mes tikrai neatsakinėjame, nes neturime kol kas jokių klausimų. Jis problemą išdėstė labai logiškai, labai aiškiai. Jis siūlo įstatymiškai įpareigoti statytojus informuoti stenduose apie statybos leidimą. Tas reikalavimas dabar jau yra statybų reglamentuose. Jo pasiūlymas buvo pristatytas, kaip gautas iš rinkėjo, Aplinkos apsaugos komitete ir komiteto nariai prie jo grįš pavasario sesijoje“, – patvirtino parlamentarė.

A.Stancikienė sakė susirūpinusi, galbūt tikrai vertėtų atsakinėti į kiekvieną gautą laišką, kad ateityje  piliečiams nekiltų įtarimų esą jie ignoruojami.

„Daug kreipiasi žmonių. Dabar su padėjėjomis pašnekėsime, gal ir blogai, kad neatsakiau „ačiū“, – susirūpino parlamentarė.

Kita vertus, pasak jos, atsakinėti į kiekvieną laišką būtų sudėtinga.

„Yra įvairiausių kreipimųsi. Yra tokių laiškų, kur rašoma, kad jūs man labai patinkate ir norėčiau susitikti. Tokių, žinokite, ateina visai nemažai ir į juos tikrai neatsakinėjame. Būna tokių, kur kreipiasi su prašymais pervesti tam tikrą sumą į kažkokį fondą, o pasidomėjus paaiškėja, kad niekas apie tą fondo veiklą neaišku“, – pasakojo parlamentarė.

15min.lt skaitytojo laišką taip pat gavęs Seimo narys A.Salamakinas tikino, kad Seimo nariai nėra įpareigoti atsakinėti į elektroniniu paštu gaunamus laiškus.

„Gaunu visokių pasiūlymų padėti pasidalinti paveldėtą milijoną. Kas būtų, jei į kiekvieną laišką reiktų atsakinėti? Noriu pažymėti, kad tai daryti Seimo nariai nėra įpareigoti. Todėl besitikintiems atsakymo į Seimo narius siūlau kreiptis paprastu paštu, raštu. Tada tikrai sulauksite atsakymo“, – užtikrina parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje