Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Elektroninio bilieto visa sistema pradės veikti iki naujųjų

Gruodžio pabaigoje pagaliau turėtų pradėti veikti visa su elektroniniu bilietu susijusi sistema. Sostinės taryba nusprendė visą įrangą, reikalingą elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimui, perduoti bendrovėms „Vilniaus autobusai“, „Vilniaus troleibusai“ ir „Susisiekimo paslaugos“.
Elektroninis bilietas
Elektroninis bilietas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktoriaus Ginto Bliuvo, tokiu būdu įranga atiteks tiems, kurie ir vykdys projektą – autobusus ir troleibusus eksploatuojančioms bendrovėms. „Savivaldybė diegia šį projektą, padariusi kai kuriuos darbus sistemą perduoda jos naudotojams, kurie ja rūpinsis, prižiūrės ir ja naudosis“, – sakė G.Bliuvas.

Bilietus spausdins patys vairuotojai

Iki šiol troleibusuose ir autobusuose pardavinėjami tik spaustuvėje spausdinti vienkartiniai popieriniai bilietai. „Pradėjus šiai sistemai veikti, vairuotojai galės atspausdinti kasos aparatu bilietą, kurio nereikės žymėti, jis galios tik toje transporto priemonėje. Ypač tai bus patogu tiems, kurie neturės elektroninio bilieto kortelės ar nenorės jos įsigyti“, – sakė G.Bliuvas.

Kitas sistemos diegimo etapas bus, kai atsiras galimybė kartinius bilietus papildžius tam tikra pinigų suma ir troleibuse pasižymėjus galima bus sumokėti už važiavimą troleibusu ar autobusu. „Ateityje galvojame įdiegti įvairių bilietų rūšių – bus valandiniai, dar kitokie bilietai, bet šie sprendimai nėra susiję tik su šita sistema. Visas naujas bilietų rūšis, jų kainas turės palaiminti miesto taryba. Vis dėlto pirmiausia turime padaryti esminį dalyką – turi atsirasti galimybė elektroninį bilietą naudoti kaip kartinį, o jau tik tada plėsime sistemą ir diegsime patogius keleiviams bilietus“, – aiškino G.Bliuvas.

Mėnesiniais elektroniniais bilietais vilniečiai jau naudojasi kelerius metus ir jie gana sėkmingai prigijo. Planuojama nuolatinį bilietą atsieti nuo kalendorinio mėnesio, kad jis nupirktas 30–čiai dienų ir galiotų tiek, o ne nuo mėnesio 1–osios iki paskutinės dienos.

Kainos nemažės

Tiesa, įtakos bilietų kainai popierinių bilietų išėmimas iš apyvartos greičiausia neturės. „Vien tai, kad popieriniai bilietai keičiami elektroniniais, įtakos neturės. Popierinio bilieto savikaina yra labai maža, o pačias bilietų kainas nustato miesto taryba. Mes teiksime siūlymus, bet pirmiausia turime susiskaičiuoti, kokios naujos bilietų rūšys bus įdiegtos, kiek visa tai kainuos“, – teigė G.Bliuvas.

Bilietų spausdinimas troleibusuose ir autobusuose vairuotojams darbo krūvio neturėtų padidinti. Anot G.Bliuvo, iš vairuotojo perkama itin nedaug bilietų, kadangi jie yra brangesni, tad perkama tik išskirtiniais atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius