-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Elektroninių pažymėjimų išduodama vis daugiau

Informuojame, jog jau visos asmens sveikatos priežiūros įstaigos, turinčios teisę išduoti nedarbingumo pažymėjimus, su „Sodros“ teritoriniais skyriais sudarė sutartis dėl teisės išduoti elektroninius pažymėjimus per Elektroninę pažymėjimų tvarkymo sistemą (EPTS).
Gydytojas
Gydytojas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Sodra

Iš viso tokių įstaigų yra 660. Daugiau kaip pusė, 55 proc. jų jau aktyviai naudojasi EPTS – tai yra išduoda elektroninius pažymėjimus, tegiama pranešime spaudai.

Šiuo metu asmens sveikatos priežiūros įstaigos dar gali išduoti ir popierinius pažymėjimus, tačiau nuo liepos 1 d. bus išduodami tik elektroniniai nedarbingumo bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimai.

Svarbu atkreipti dėmesį, jog asmens sveikatos priežiūros įstaigos noriai naudojasi naująja sistema – tai žymi elektroninių pažymėjimų, išduodamų per ETPS, spartus skaičiaus augimas – kovo mėnesį jų išduota apie 14 tūkstančių, kai tuo tarpu vasarį jų tebuvo 4 tūkstančiai. Per balandį jau išduota apie 10 tūkstančių elektroninių pažymėjimų.

Elektroninių pažymėjimų išdavimas pirmiausia lengvina gydytojų darbą. Gydytojas per EPTS pažymėjimą gali išrašyti greičiau, nes, įvedus paciento asmens kodą, kiti duomenų laukai užsipildo automatiškai – belieka įvesti diagnozę ir nedarbingumo laikotarpį.

Primename, jog EPTS yra tik gydytojams skirta sistema, o darbdavys visą jam aktualią informaciją gali rasti prisijungęs prie EDAS (Elektroninės draudėjų aptarnavimo sistemos). Kai asmuo kreipiasi į gydytoją ir pripažįstamas laikinai nedarbingu, gydytojas per EPTS užpildo elektroninį nedarbingumo pažymėjimą. Tuomet darbdavys, prisijungęs prie EDAS, mato visą informaciją apie savo darbuotojo laikinąjį nedarbingumą ir gali elektroniniu būdu pateikti „Sodrai“ visą pašalpos skyrimui reikalingą informaciją.

Per EPTS išduotas elektroninis pažymėjimas iš karto nukreipiamas „Sodrai“, o pacientui atspausdinamas pranešimas apie išduotą elektroninį pažymėjimą. Tačiau atkreipiame dėmesį, jeigu paciento darbdavys naudojasi EDAS, jam šis pranešimas nereikalingas ir jo spausdinti nebūtina.

Taip pat primename, jog asmuo, prisijungęs prie SEGAS („Sodros“ Elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos), internetu gali pateikti prašymą pašalpai skirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius