Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 02 02

Eligijus Masiulis 2012-uosius vertina santūriai optimistiškai

Po transporto sektoriui ypač sėkmingų 2011-ųjų, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis teigia šiuos metus vertinantis su santūriu optimizmu.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Esu santūriai optimistiškas. Aišku, turime suvokti, kad spartus praėjusių metų ekonomikos augimas šiais metais gali sulėtėti. Tai rodo ir pirmieji šių metų veiklos rezultatai“, – interviu „Vilniaus dienai“ ir „Kauno dienai“ sakė E.Masiulis.

Jo teigimu, ir toliau yra galimybių mažinti veiklos sąnaudas, ieškoti naujų rinkų, kad įmonės ir toliau gerintų savo veiklos rezultatus.

„Vis dėlto tikėtis tokio paties augimo būtų sudėtinga dėl bendros ekonominės situacijos, kuri yra ištikusi didžiąją dalį Europos. Tad šiemet prognozuočiau nuoseklesnį ir ramesnį pelno augimą“, – tvirtino susisiekimo ministras.

Ministro vertinimu, 2011-ieji transporto įmonėms buvo palankūs.

„Reikia pabrėžti, kad 2011 m. buvo ypač sėkmingi transporto sektoriui, tad ir valstybinėms transporto įmonėms. O gerus rezultatus lėmė keletas priežasčių. Pirmiausia atsigavusi rinka davė galimybių gabenti didesnį krovinių srautą ir Lietuvos geležinkeliais, ir per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą. Tai buvo bendras visos transporto sistemos nuopelnas, pasiektas kelerių metų tikslingu darbu, nukreiptu į naujų rinkų paieškas“, – sakė E.Masiulis.

Jis taip pat gerai įvertino Lietuvos paštą, kuris po kelerių metų nuostolingos veiklos pernai gavo nedidelį pelną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius