-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06 /18:10

Eligijus Masiulis baigė duoti parodymus kyšininkavimo byloje: „Aš tikrai neėmiau kyšio“

Kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis antradienį baigė duoti parodymus bylą tiriančiam prokurorui. „Aš tikrai nepripažįstu tų kaltinimų, įtarimų, kurie man yra suformuoti. Aš tikrai neėmiau (kyšio – red.past.)“, – išeidamas iš prokuratūros po visą dieną vykusios apklausos žurnalistams antradienį sakė E.Masiulis.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiandien ir per prieš tai buvusias apklausas atsakėme į rūpimus prokurorui klausimus. Iš tikrųjų paaiškinome man įtarimuose suformuotus pačius įvairiausius dalykus ir taip pat paaiškinome pinigų, rastų pas mane kratos metu bute, šaltinius, kilmę, jų pagrįstumą“, – sakė E.Masiulis.

Aš tikrai nepripažįstu tų kaltinimų, įtarimų, kurie man yra suformuoti. Aš tikrai neėmiau, – sakė E.Masiulis.

Tačiau žurnalistams tai papasakoti E.Masiulis atsisakė. Politikas tikino esąs privatus asmuo ir pateiksiąs savo viešą paaiškinimą visiems ir vienu metu, „greičiausiai per „Facebook“.

E.Masiulis tikino jau pasirašęs tekstą, kurį ketina platinti, tačiau jo duoti ir atsakyti į klausimus jo po apklausos laukusiems žurnalistams nesutiko.

Prašė laukti ir atsiprašinėjo

Iki šiol E.Masiulis savo kaltę neigė ir žadėjo, kad vos baigęs apklausas prokuratūroje visuomenei pateiks savo versiją.

„Aš noriu labai nuoširdžiai pasakyti, kad viskam ateis savas laikas. Visa informacija, kai ją bus leidžiama pasakyti, bus pasakyta, bus argumentai išdėlioti. O šiandien, ką tik, tikrai labai atsiprašau, visiškai šviežiai, gavau įtarimus ir, supraskite, turiu eiti tuos įtarimus skaityti, mokytis atmintinai“, –birželį sakė E.Masiulis.

VIDEO: Parodymus duoti baigęs E.Masiulis: „Aš tikrai neėmiau kyšio“

Tuomet vengęs atsakyti, ar ėmė kyšį ir aiškinęs, kad tai pasakydamas atskleistų ikiteisminio tyrimo duomenis, E.Masiulis tik atsiprašinėjo žmonių ir prašė supratimo.

„Kreipiuosi į Lietuvos žmones, į visus buvusius bendražygius, savo galbūt ir artimuosius. Aš tikrai žmogiškąja prasme labai išgyvenu ir labai apgailestauju dėl to, kas yra įvykę. Dėl to, kad būdamas viešas asmuo sukėliau tokį didelį rezonansą patekdamas į tokias kontroversiškas istorijas“, – po vienos iš apklausų birželį sakė jis.

„Tikrai tas smūgis visai galbūt ir politinei sistemai, ir pasitikėjimo, tam tikra prasme, krizė. Jaučiuosi atsakingas ir labai labai labai dėl šito atsiprašau“, – tuomet tęsė politikas.

Įtarimai rimti

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E.Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju – Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, „MG Baltic“ koncerno atstovui Raimondui Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

E.Masiuliui buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Sulaukęs įtarimų E.Masiulis pats atsisakė Seimo nario mandato ir sustabdė savo narystę Liberalų sąjūdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius