Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 13

Eligijus Masiulis: konservatorių flirtas su socdemais veda į Vyriausybės griūtį

Antradienį Seimui svarstant indėlių apmokestinimo ir įmokų į privačius pensijų fondus atsisakymą numatančias įstatymų pataisas konservatoriai susivienijo su opozicine Socialdemokratų frakcija ir taip supykdė koalicijos partnerius liberalus. Šie teigia, kad Tėvynės sąjungai ir toliau flirtuojant su opozicija Vyriausybei gresia griūtis.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tokia situacija negali ir toliau tęstis“, – antradienį žurnalistams pareiškė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Anot jo, artimiausiu metu situacija bus aptarta koalicijos partnerių taryboje, nes liberalai negali likti „kaip šuniui penkta koja“ – koalicijoje, bet su negirdimais reikalavimais ir opozicijos pasitelkimu menkinant jų nuomonę.

„Aiškinsimės, kokie sąlyčio taškai mus dar sieja ir tarsimės, kokius sprendimus priimti. Mes su visa atsakomybe suprantame, kad dabartinės Vyriausybės ar dabartinės koalicijos griūtis būtų labai didelė pasekmė visai mūsų ekonomikai ir ne visai geras signalas tarptautinėms rinkoms, todėl vis dar esame nusiteikę kompromisų paieškoms“, – aiškino E.Masiulis.

Pasak jo, liberalai, nors antradienį ir pasisakė prieš „prabangos“ mokesčius apmokestinant automobilius bei nekilnojamąjį turtą, tačiau galėtų čia nusileisti.

Kategoriškai liberalai priešinasi indėlių apmokestinimui nuo 6 tūkst. litų bei įmokų į privačius pensijų fondus atsisakymui.

„Šiandien yra pirmas balsavimas ir mes dar turime laiko iki biudžeto galutinio priėmimo. Per tą laiką derinsime sprendimus koalicijoje“, – E.Masiulis nepraranda vilčių, kad konservatoriai visgi atsižvelgs į koalicijos partnerių nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius