Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 26

Eligijus Masiulis: po pasaulį besiblaškanti Neringa Venckienė savo tiesų turėtų ieškoti Lietuvoje

Seimas antradienį ketina žengti pirmuosius žingsnius dėl „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės apkaltos proceso. Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas ir apkaltos iniciatorius Eligijus Masiulis tikino, kad toks parlamentarės elgesys yra nepateisinamas, tuo tarpu „Drąsos kelio“ narys Valdas Vasiliauskas bandė pateisinti kolegę, teigdamas, jog ši dalyvauja Seimo veikloje per atstumą ir iš Lietuvos išvyko dėl nesaugumo.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

E.Masiulis laidoje „Ryto espresso“, kad šis apkaltos proceso N.Venckienei inicijavimas nėra vien tik formalumas. Pasak Seimo nario, tokie dalykai negali vykti, kada parlamentaras savo darbo vietoje nepasirodo 8 mėn. Visgi E. Masiulis pripažino, kad dabar apkalta nėra rezonansinis įvykis Seime, kaip L.Karaliaus ar A.Sacharuko atvejais.

„Be abejo jai Seimo mandatas yra reikalingas. Jį dalyvavo Seimo veikloje, ją išrinko Lietuvos žmonės. Ji dalyvauja tomis formomis, kuriomis ji gali. T.y. ji ruošia įstatymų projektus. Galime formaliai žiūrėti, kad ji nelanko, atseit elgiasi kaip Linas Karalius, kuris pramogavo Pietryčių Azijoje, tačiau žinome, kad ji nedalyvauja Seimo posėdžiuose, nes jai buvo panaikinta Seimo narės neliečiamybė ir ji Lietuvoje nesijautė saugi“, – tikino N.Venckienės bendrapartietis V.Vasiliauskas.

E. Masiulį papiktino tokie teiginiai, pasak jo, juk  į Seimą yra renkama ne dėl imuniteto, o dėl to, kad parlamentaras dirbtų išreikšdamas tautos valią.

V.Vasiliauskas taip pat pripažino, kad šiuo metu N.Venckienė nepalaiko su frakcija jokių ryšių, nors iš pat pradžių tai buvo daroma per jos referentą.

 „Dabar ji palaiko ryšį tik su šeimos nariais“, – teigė pašnekovas.

„Kaip galima pilnavertiškai eiti Seimo nario pareigas, nepalaikant jokių ryšių su frakcija ir nedalyvaujant Seimo posėdžiuose“, – stebėjosi E.Masiulis.

Liberalų sąjūdžio lyderio nuomone, tokie argumentai, kad N.Venckienė pilnavertiškai dalyvauja Seimo veikloje, atrodo labai pritempti.

„Ji turi iš tikrųjų tik vienintelį kelią įrodyti savo tiesą, argumentuoti, kodėl ji teisi. Jai reikia dalyvauti akistatoje su Lietuvos teisėsauga, pateikinėti savo argumentus teisme ar dar kažkur kitur. Nei Čikagoj, nei Brazilijoj, nei Pietų Afrikos Respublikoj šitos tiesos nepasieksi. Man atrodo, kad jei N.Venckienė tikrai siekia tiesos, ji turi būti čia, Lietuvoj. Ir jei ji tikrai nori būti Seimo narė, ji turi nelaužyti Konstitucijos ir laikytis priesaikos. Tačiau šiandien to nėra“, – patikino E. Masiulis.

„Neringa bėgo nuo neteisingumo į teisingumą. Ji tikisi, kad ten (JAV, – red. past.) bus pradėtas išsamus bylos nagrinėjimas“, – tikino V.Vasiliauskas.

Apkaltos procese dalyvauja Seimas ir Konstitucinis teismas. Šiuo metu Seime jau surinktas 41 parašas po siūlymu pradėti apkaltos procedūrą N.Venckienei. Nei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, nei „Tvarka ir teisingumo“, nei Darbo partijos atstovai po šiuo siūlymu nepasirašė.

„Nenoriu prognozuoti iš anksto. Šiandien dar tik pirmas žingsnis, laukia ilgas procedūrinis kelias, tačiau, jei bus vadovaujamasi protu, kad žmogus turi dirbti, o ne važinėti po platų pasaulį, procesas įvyks. Tačiau, jei bus žaidžiami politiniai žaidimai, tada situacija bus kitokia“, – teigė E.Masiulis.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis nuo 6.05 val. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius