Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 29

Emanuelis Zingeris: nauji rinkimai Latvijai būtų per didelė prabanga

Nauji parlamento rinkimai Latvijoje būtų per didelė prabanga jos demokratijai, mano Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris.
Emanuelis Zingeris
Emanuelis Zingeris. / „Scanpix“ nuotr.

„Tai, be abejo, jų vidaus reikalas, tačiau tai šiek tiek keistas sprendimas“, – BNS komentuodamas situaciją kaimyninėje Latvijoje, kurios prezidentas Valdis Zatleras pareikalavo praleisti šalies parlamentą, sakė E.Zingeris.

Seimo URK vadovo akimis, nauji parlamento rinkimai tepraėjus pusmečiui nuo kadencijos pradžios Latvijai stabilumo nepriduos.

„Man atrodo, tai yra per didelė prabanga Latvijos demokratijai, tai išjudins stabilumą Latvijoje, juo labiau, kad Latvijoje yra pakankamai daug besivaržančių jėgų, nėra taip, kad rinkimuose dalyvautų dvi pagrindinės partijos. Juolab sprendimas keistas, kad rinkimai ten vyko neseniai, vos prieš kelis mėnesius“, – sakė E.Zingeris.

Latvijos prezidentas V.Zatleras šeštadienį vakare tiesiogiai kreipdamasis į tautą, pareikalavo paleisti šalies parlamentą.

Pasak prezidento, paskutinis lašas, perpildęs jo kantrybės taurę, buvo įstatymų leidėjų sprendimas neatšaukti parlamentinio imuniteto opozicijos atstovui Ainarui Šleseriui, kuris yra laikomas vienu iš trijų Latvijos oligarchų. Latvijos kovos su korupcija biuras siekia ištirti, ar A.Šleseris, kuris yra centro dešinės pakraipos susivienijimo „Už geresnę Latviją“ lyderis, nėra įsivėlęs į neva nešvarius jam priklausančios bendrovės sandėrius.

Nauji rinkimai Latvijoje vyks, jei tam referendumu pritars šalies piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius