Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 13

Emigrantai suskubo registruotis

Žinia apie gyventojų skolas valstybei už privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) sukėlė apgultį ne tik prie teritorinių darbo biržų, bet ir privertė suskubti iš Lietuvos išvykimo nedeklaravusius asmenis.
Keliautojai
Keliautojai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Migracijos departamento atstovė spaudai Nomeda Pikelytė teigia, jog viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad pageidaujantieji deklaruoti išvykimą iš Lietuvos ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui tai padaryti gali migracijos tarnybose, yra netiksli. Nuo 2007 metų liepos 1-osios gyvenamosios vietos deklaravimo funkciją atlieka seniūnijos. Jeigu savivaldybėje seniūnija neįsteigta, kitas savivaldybės administracijos padalinys, kuriam patikėta atlikti deklaravimo įstaigos funkciją, informuoja „Lietuvos žinios“.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyrio vedėjos Kristinos Božienės, ilgiau nei šešis mėnesius gyvenantieji užsienyje deklaruoti savo išvykimą gali ir nevykdami į Lietuvos atstovybes, juo labiau nebūtina grįžti į Lietuvą. Tereikia prisijungti prie elektroninės banko sistemos, kurioje galima rasti nuorodą dėl išvykimo deklaravimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius