Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 02

Energetikos ministerija dar neįsteigta, Sekmokas turėtų prisiekti ketvirtadienį (atnaujinta 14 val.)

Energetikos ministerijos steigimo procedūros vėluoja – ministerija nėra oficialiai įsteigta, nors tai padaryti planuota vasario 1-ąją. Jos būsimasis vadovas Arvydas Sekmokas priesaiką Seime planuoja duoti šį ketvirtadienį.
Kandidatas į energetikos ministrus Arvydas Sekmokas (dešinėje) su A.Kubiliumi yra seni pažįstami, mat drauge įkūrė Žinių ekonomikos forumą.
Arvydas Sekmokas (dešinėje) su A.Kubiliumi / „Lietuvos žinių“ nuotr.

Premjero atstovas spaudai Ridas Jasiulionis BNS sakė, kad A.Sekmoko kandidatūra į energetikos ministrus prezidentui bus pateikta netrukus.

„Planuojama, kad A.Sekmokas priesaiką Seime gali duoti šį ketvirtadienį“, – sakė R.Jasiulionis.

Įstatymas dėl naujos ministerijos įkūrimo paskelbtas „Valstybės žiniose“ praėjusią savaitę, tačiau Registrų centre Energetikos ministerija dar neužregistruota.

Ūkio ministerijos Teisės ir viešųjų pirkimų departamento direktorė Neringa Pažūsienė BNS sakė, kad Vyriausybė dar turi patvirtinti jos nuostatus, tik tuomet Energetikos ministerija bus įsteigta kaip juridinis asmuo.

„Kai Vyriausybėje bus patvirtinti Energetikos ministerijos nuostatai, tuomet ji galės būti užregistruota kaip juridinis asmuo. Tačiau energetikos ministro paskyrimas gali būti sprendžiamas paraleliai, steigiant Energetikos ministeriją“, – sakė N.Pažūsienė.

Įkurti naują – Energetikos – ministeriją Seimas nusprendė sausio viduryje. Įsteigus ją, Lietuvoje iš viso veiks 14 ministerijų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius