Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Energetikos ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė nesutaria, kas brangintų, o kas pigintų šildymą

Vilniaus savivaldybė džiaugiasi pagaliau sulaukusi Energetikos ministerijos atsako dėl šilumos kainų sumažinimo
Šildymas
Šildymas / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Energetikos ministerijos ketina pateikti Vyriausybei Vilniaus miesto savivaldybės pasiūlymą, kaip būtų galima jau šį sezoną sumažinti šilumos kainą.

„Džiaugiamės, kad Energetikos ministerija sureagavo ir netrukus pateiks pasiūlymą, kaip sumažinti šilumos kainą vartotojams, nes būtent tokio sprendimo ir laukia visos Lietuvos gyventojai“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Energetikos ministerija atsakyme teigia, kad savivaldybės pasiūlymas pabrangintų elektros kainą, tačiau Vilniaus meras atkreipė dėmesį, kad savivaldybės pateiktas pasiūlymas pagrįstas specialistų skaičiavimais, ir elektros kaina vartotojams nebrangtų, atvirkščiai, ją galima būtų netgi sumažinti, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Lietuvos termofikacinės elektrinės turi pakankamą taršos leidimų kiekį ir jų neišnaudoja, tačiau Lietuvos elektrinė turi kasmet pirkti taršos leidimus, kurie papildomai kainuoja 26 mln. Lt ir yra įskaičiuoti į elektros kainą.

Taigi vien dėl to, kad nereikės pirkti papildomų taršos leidimų, kurie kasmet Lietuvai kainuoja milijonus litų, pasinaudojus Vilniaus savivaldybės pateiktu pasiūlymu elektros kaina ne tik nedidėtų, bet ją galima būtų ir sumažinti, rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius