Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19

Energetikos ministras pasirašė įsakymą, todėl Lietuvoje šiluma gali brangti 0,5 ct/kWh

Kaip praneša viešųjų ryšių skyrius, energetikos ministras Arvydas Sekmokas viešai žadėjęs sumažinti šilumos kainas ir padidinti kvotas termofikacinėms elektrinėms, pasielgė priešingai.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Sekmokas spalio 14 d. pasirašė įsakymą, kuriuo sumažinamos elektros gamybos kvotos termofikacinėms elektrinėms.   Ekspertų skaičiavimais, šiluma gali brangti maždaug 0,5 ct/kWh arba 15 litų per mėnesį už vidutinio, maždaug 50 kv.m, buto šildymą.

„Energetikos ministerija viešumoje kalba viena, o daro kita. Energetikos ministras A.Sekmokas, viceministras Kęstutis Žilėnas kalbėjo apie būtinybę padidinti elektros supirkimo kvotas termofikacinėms elektrinėms,  pripažino, kad tokiu būdu galima sumažinti šilumos kainą. A.Sekmokas spalio 13 d. sakė, kad „dalį elektros, kurią gamina Elektrėnai ir kartu dalis šilumos tenka Elektrėnų marioms, įmonių tarpusavio susitarimu galima gaminti šiluminėse elektrinėse ir už tą kainą, kokia yra artima savikainai, parduoti šilumos vartotojams. Tai yra, termofikacinės elektrinės irgi sutinka, kad už tą šilumos dalį jos negautų to numatyto pelno, kurį jos gauna, jeigu gamina pačios, ir taip galimai būtų ženkliai sumažinta šilumos kaina“. Aš tą patį akcentavau jau rugpjūtį, kai pateikiau pasiūlymą, kaip sumažinti šilumos kainas visoje Lietuvoje 4 ct/kWh. Atrodė, kad mes sutarėme dėl bendro principo, kaip sumažinti šilumos kainas, tačiau ministerija pasielgė atvirkščiai“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Energetikos ministro A.Sekmoko įsakymas Dėl elektrinių, kuriomis nustatoma remtinos elektros energijos gamybos apimtis, sąrašo ir remtino elektros energijos gamybos apimties ir masto 2012 metais bei prognozių nustatymo (2011 m. spalio 14 d. Nr. 1-256) įsigalios nuo sausio 1 d.

Vilniaus meras kartu su kitais politikais dar rugpjūtį pateikė pasiūlymą, kaip sumažinti šildymo kainas visoje Lietuvoje padidinant elektros supirkimo kvotas termofikacinėms elektrinėms ir elektrą superkant už tokią pačią kainą, kokia yra dabar nustatyta Lietuvos elektrinei Elektrėnuose. Taip jau šį šildymo sezoną šilumą visoje Lietuvoje galima buvo atpiginti 4 ct/kWh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius