Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17

Energetikos ministras susitiko su Europos Parlamento ITRE komiteto nariais

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius susitiko su Europos Parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komiteto (ITRE) pirmininke Amalia Sartori ir kitais šio komiteto nariais, viešinčiais Lietuvoje. Susitikime su Europos Parlamento nariais aptarti aktualūs Europos Sąjungos darbotvarkės klausimai energetikos srityje Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai laikotarpiu.
ITRE
ITRE / Enmin nuotr.

ITRE komiteto nariai domėjosi Lietuvos, kaip ES Tarybai pirmininkaujančios šalies, pozicija dėl Direktyvos dėl netiesioginio žemės paskirties keitimo (ILUC) projekto, branduolinės saugos direktyvos projekto ir  branduolinės energetikos klausimais. Susitikime aptarti aktualiausi bendros ES energijos vidaus rinkos užbaigimo ir ES energetikos politikos išorinės dimensijos stiprinimo klausimai bei Lietuvos pirmininkavimo tikslai šių klausimų atžvilgiu. 

„Šiuo klausimu nemažą pažangą jau pasiekė Airija, o pirmininkaujančioji Lietuva sieks sutarimo su Europos Parlamentu, kad šis dosjė būtų užbaigtas. Tam, kad būtų pasiektas sutarimas, reikia suderinti pagrindinius tikslus – paskatinti pažangiųjų biodegalų gamybą taip sumažinant aplinkai ir žmogui kenksmingą jų gamybos šalutinį poveikį ir kartu išlaikyti aiškias investavimo perspektyvas bei ES atsinaujinančių energijos išteklių tikslų pasiekiamumą“ – ILUC klausimu kalbėjo energetikos ministras.

Susitikime taip pat aptartas šiuo metu svarstomas Reglamento projektas dėl informavimo apie energetikos infrastruktūros investicinius projektus. Kalbant apie šį reglamento projektą ministras J. Neverovičius ir ITRE komiteto pirmininkė A. Sartori patvirtino, kad bendromis pastangomis sutarimas dėl šio reglamento galėtų būti pasiektas dar Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu.

Komiteto nariai taip pat domėjosi Lietuvos ir regiono energetinę izoliaciją naikinančių energetikos projektų įgyvendinimo ir Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo eiga. 

Susitikime akcentuota, jog glaudus Lietuvos, kaip pirmininkaujančios šalies, bendradarbiavimas su Europos Parlamentu yra itin svarbus siekiant sėkmingai įgyvendinti pirmininkavimo darbotvarkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius