-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 03

ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pasiilgo teigiamų žinių apie Rusiją

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pirmadienį sukritikavo Lietuvos žiniasklaidą, sakydamas, kad ji pernelyg vienpusiškai neigiamai praneša apie Rusiją ir nepateikia subalansuotos objektyvios nuomonės.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
„Aišku, Rusijoje labai sunku žiūrėti valstybinę propagandą, kur nėra alternatyvių nuomonių pateikiama, bet ir pas mus žiniasklaida ganėtinai vienpusiškai pateikia žinias apie Rusiją. Labai daug neigiamos informacijos ir nepakankamai yra šiek tiek balansuotos objektyvios nuomonės“, – sakė diplomatas, skaitydamas paskaitą Kauno technologijos universitete.

Pasak buvusio Lietuvos užsienio reikalų ministro, šalies žiniasklaidoje trūksta informacijos apie procesus pačioje Ukrainoje ir bandymo suvokti Rusijos elgesį, jo neteisinant.

„Mano nuomone, trūksta informacijos apie tai, kas vyksta Ukrainoje. Antras dalykas yra tai, kad, su visa pagarba, mes negalime visko suversti Maskvai dėl konflikto Ukrainoje. Trečia, mums reikėtų geriau suprasti visas problemas ir visumą tų iššūkių, su kuriais susidurs pati Ukraina. Ketvirta, su visa pagarba Ukrainai, mes negalime idealizuoti tos šalies perspektyvų ES“, – kalbėjo V.Ušackas.

„Linkėčiau išsamesnio perteikimo ir suvokimo, kodėl Rusija elgiasi taip, kaip ji elgiasi“, – teigė diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius