Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 22

ES Konkurencingumo tarybos ministrų susitikime dėmesys viešojo administravimo modernizavimui

Pirmoje Europos Sąjungos Konkurencingumo tarybos ministrų susitikimo dalyje liepos 22–23 d. ES valstybių narių ministrai, atsakingi už vidaus rinką ir pramonę, diskutuos viešojo administravimo modernizavimo, efektyvių valstybės valdomų įmonių, mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) temomis, teigiama pranešime spaudai.
Evaldas Gustas
Evaldas Gustas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministrų susitikimui pirmininkaus ūkio ministras Evaldas Gustas. Susitikime taip pat dalyvaus Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas, atsakingas už pramonę ir verslumą, Antonio Tajani, Europos Komisijos narys, atsakingas už vidaus rinką ir paslaugas, Mišelis Barnjė.

„Šio neformalaus ministrų posėdžio tema – „Viešojo administravimo modernizavimas“. Svarbu pažymėti, kad viešojo administravimo modernizavimas yra viena iš priemonių, skatinančių ES verslo konkurencingumą, todėl šiai temai ministrų susitikime bus skiriama daugiausia dėmesio“, – sakė E. Gustas.

Pasak ūkio ministro, plenariniame posėdyje bus skaitomi pranešimai apie viešojo administravimo modernizavimą ir skaitmeninimą, kaip efektyvios valstybės valdomos įmonės gali prisidėti prie ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo ir kaip viešasis administravimas gali būti palankesnis MVĮ poreikiams.

Po plenarinio posėdžio ministrai tęs diskusijas trijose darbo grupėse. Pirmojoje darbo grupėje bus diskutuojama apie skaidrumą ir atskaitomybę valstybės valdomose įmonėse, aptariama geroji valstybių narių praktika. 

Antrojoje darbo grupėje ministrai diskutuos apie išmaniuosius viešuosius pirkimus, kurie yra šiuolaikiško ir efektyvaus viešojo administravimo dalis. Todėl akcentuojama perėjimo prie visiškai elektroninių viešųjų pirkimų bei e. sąskaitų viešuosiuose pirkimuose svarba. 

„Turime racionalizuoti viešąsias išlaidas, supaprastinti pirkimus, sudaryti geresnes sąlygas verslui, ypač MVĮ, ir palengvinti tarpvalstybinius viešuosius pirkimus, kad būtų užtikrintas veiksmingesnis viešasis administravimas Europoje“, – sakė E. Gustas.

Trečiosios grupės diskusijose, skirtose MVĮ, bus aptartas principo „Visų pirma galvokime apie mažuosius“ taikymas viešojo administravimo institucijų sprendimuose. Šios diskusijos dalyviai, sutelkę dėmesį į mažų ir vidutinių įmonių poreikius, pasidalys patirtimi ir įžvalgomis, kaip sukurti kuo palankesnę verslo aplinką.

Darbo pietų metu bus diskutuojama moterų verslumo tema. Moterų kūrybiškumo ir verslumo potencialas yra nepakankamai išnaudotas ekonomikos augimo ir naujų darbo vietų kūrimo šaltinis. Ministrai pasidalys valstybių narių patirtimi skatinant moterų verslumą.

Liepos 23-24 dienomis neformaliame ES Konkurencingumo tarybos ministrų susitikime švietimo ir mokslo ministrai pratęs diskusijas mokslinių tyrimų temomis. Susitikimui pirmininkaus švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, o ES atstovaus komisarė atsakinga už mokslinius tyrimus, inovacijas ir mokslą Máire Geoghegan-Quinn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius