Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 23

ES lėšomis ketinama rekonstruoti Panemunės-Senamiesčio dviračių taką

Kauno miesto savivaldybė teiks paraišką projektui „Dviračių infrastruktūros plėtra Kauno mieste: Panemunės–Senamiesčio dviračių tako rekonstrukcija“. Tam pritarė miesto taryba.
Kadangi senamiestyje dviračių takų žymėjimas nusitrynęs, kauniečiai ir atvykėliai dviratininkai priversti „nardyti“ tarp žmonių.
Pastarąją vasarą Kauno senamiestyje dviračių takas net nebuvo pažymėtas. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Projekto įgyvendinimo metu bus rekonstruotas Panemunės-Senamiesčio dviračių takas, nuo Vytauto Didžiojo bažnyčios iki Panemunės tilto (7 kilometrai), taip pat įrengti dviračių stovai, apšvietimas ir kita reikalinga infrastruktūra dviračių takui.

Atnaujinus senąjį dviračių taką miesto dviratininkai galės patogiau nuo centro pasiekti Šančius ir Panemunę.

„Suskaičiuota, kad šiuo metu Kaune yra apie 48 kilometrus dviračių takų. Rekonstrukcijos projektui pasirinktas šis dviračių takas, atsižvelgiant į dviratininkų pasiūlymus ir tai, jog jo gelžbetonio danga labiausiai susidėvėjusi. Ateityje planuojama suremontuoti ir atnaujinti ir likusius miesto dviračių takus“, – sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Planuojamos dviračių tako rekonstrukcijos išlaidos sieks apie 2,6 mln. litų. Tiksli projekto vertė bus žinoma parengus projekto paraišką, galimybių studiją, techninį projektą ir įvykdžius viešojo pirkimo konkursus. Projektas 15 proc. bus finansuojamas Kauno miesto savivaldybės lėšomis (apie 309 tūkst. litų) ir ES struktūrinių fondų paramos lėšomis pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą.

Planuojama, kad dviračių tako Panemunė-Senamiestis rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti 2012 metų pradžioje, kai bus parengta galimybių studija ir techninis projektas. Šis dviračių takas yra vienas iš seniausiai nutiestų miesto dviračių takų.

Kauniečiams šis takas patrauklus, tačiau pastaraisiais metais daugelis juo važiuojančių dviratininkų skundžiasi dėl itin prastos kelio dangos būklės, taip pat kitų problemų.

Šis dviračių takas nutiestas Nemuno pakrantėje, šalia Nemuno salos, kur baigiama statyti Žalgirio arena. Artimiausiu metu planuojama, kad padidės lankytojų srautai į šią vietą, todėl atnaujintas dviračių takas leistų užtikrinti geresnį susisiekimą ekologinėmis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius